[Mac撚] 用家/買機集中討論(21) 十月event唔係走數呀嗎?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

其實個3.5mm係厚過type-C好撚多,如果到時得番個3.5mm阻住佢地收薄部機而唔係內部其他部件,咁閹係好自然既事
iPad Pro嗰面既流出機殼都無預3.5mm窿

有無3.5mm插關designer咩事?
wireless headphone
比apple迫住換左好多野
好過 FW800, TB2 嗰啲短命種
我以前有諗過換TB2 配件
依家諗返真係好彩冇買到
我都想 9900k
21.5寸 8代u 4core/6core

27寸 基礎版8代u 6c
頂配版要再加錢先有9代u 8c

要tick曬64G ram +AMD 580x +4TB
先會有得升級9900k

不過如果所有型號都係300系底板
應該可以自己拆機upgrade到9代u
iMac將會戰勝歸來
唔會咁掛 imac20周年唔知會唔會有新design 但到以家都無咩消息話會改 如果唔改我買27吋應該仲可以自己換ram 咁就直接揀最貴個model加錢換cpu同ssd算
睇aos應該21.5吋 1080p個spec應該無更新 因為得佢幅圖轉咗做mojave
新機未必有得自己加ram啦
Up唔up mojave好
1.就算打到都冇bootcamp裝window順,熱就當然但係就唔會死人,但13inch因為冇獨顯一定收皮,解決方案係tb3出俾eGPU,粒U就唔好太廢。

2.自己搵app冇都唔出奇,youtube down歌?其他人down盜版都冇你咁低手,買得起mac玩唔起apple music?

3.冇方法。

4.想唔想要個touch bar 同個 differences between 13 and 15inch根本冇關係,你揀唔揀係睇晒全部spec 要spec就硬食冇其他option。

想知啲spec run 乜嘢app乜嘢game 幾多先夠,自己YouTube搵
召喚坦巴,你段嘢係咪應該擺頭po,呢啲問題答都口爛
有錢用Mac,冇錢串流
其實咁想打機 又想好似win咁方便down 野 冇咁多限制
點解唔用win機
你有冇諗過你買mac黎做咩先
我自己就畫圖同印野所以用mbp
試過用win機 印出黎勁大色差
如果唔係我都會買win機用黎打機加畫圖
好多人摸唔清自己對打機嘅比重,真正要用mac嘅人根本唔會介意打唔打到機而去煩惱點揀mac嘅型號
裝window係大前設,同埋人哋啲內顯跑幾多fps出嚟?我嘅要求係永遠唔可以低過60fps,內顯玩演唱會嗰個場都keep到60? 個個人嘅要求都唔同
有冇fd借黎試下玩下先 如果用開win機淨上網 down野
會覺得mac os唔方便 因為自由度冇咁大
如果好似我拎黎畫圖簡直一流 d功能好match 好方便
同一隻game 同一部機,喺mac上面行同windows上面行fps出嚟有明顯差距
如果我依加經ownership買13”Mbp tb款
會係用緊7定8代u
見個網冇寫清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞