[Mac撚] 用家/買機集中討論(21) 十月event唔係走數呀嗎?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
去 Apple 買翻新都無咁伏
但我經Apple Store 訂都係咁
其實2016-2018咁薄既設計係已經製造一個低過平時既出廠良率
我地響呢個post或者出面日撚日屌柒Apple唔係亂吠,有證有據顯示班友衣家整野成日懶型不過又型唔起

再加埋佢地經ownership又唔知做左咩手腳
睇你地講睇到好撚驚
攞咗機一個禮拜 未有事
你要詳細講下你個case
新機直接用定time machine restore過?
裝左咩software ?
關蓋似無sleep可以check吓係咪因為power nap settings:
https://support.apple.com/en-hk/HT204032
有跟佢整,我情況唔係成日發生
上次情況係好似平時咁用完入袋 再打開蓋用返個陣
成部機唔著 撳實開機制 個螢幕隱約見到少少畫面

試左幾次 個螢幕會自己著返
經Apple Store 買左大約一個月到
Software 都無乜點裝過咁制
跟機係high sierra, 你有冇裝哂最新update or up去mojave?
就係驚Ownership出事

所以俾貴啲都經AOS買

特別我要將13吋加上16gb ram
發佈會之後通常幾耐出到貨?
1星期-8個月
M巾同AirPods2表示: 少年...
完全唔記得咗添,因為6-8個月係有講出貨時期例如Mac Pro 2013,M巾呢啲直頭毛講時間
發佈會之後通常幾耐出到貨?
1星期-8個月
M巾同AirPods2表示: 少年...
完全唔記得咗添,因為6-8個月係有講出貨時期例如Mac Pro 2013,M巾呢啲直頭講時間
做齊
你試下security 度熄左location service
睇下有冇改善
其實有啲擔心平價mb會拔起耳機頭, 不過咁多designer用應該不會吧
巴打你地點睇
我估得返兩個TB3頭
頭先較到最暗 閂mon之後一兩個鐘
一開又係一秒雪花
等緊八代/九代U imac

感覺機會渺茫
下年intel出10代u嘅時候 imac先出返9代
可能想skip 8代直接出9代呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞