[Mac撚] 用家/買機集中討論(21) 十月event唔係走數呀嗎?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
真料? 有冇日子
仆街比咗錢
Apple 網頁有
就睇你個"平價"係點定義
雖然都唔會換機住
冇話慘唔慘
真正真需要用既人wfc

唔太急用但又唔願等果班用家,冇得怪人,只怪自己心急
差少少轉投surface laptop 2 不過有保留 多個選擇
屌買左Pro App Bundle

Send左條key

點知redeem 話我you must enter a valid code
痴撚線俾左錢有哂單用唔到

仲要聽朝先幾到個Apple Support仲要唔知整唔整到

真係屌你老母
東岸10點鐘
時間好過平時
唔駛凌晨特登起身打J射空炮
我都試過,不過我係redeem唔到其中一個app

4月買到依加,係咁打電話上apple/apple care,左駁右駁整左幾次都冇人幫我整到,仲要中英普三種語言嘅人都搵過,冇個幫到我

近排醒起,買野果時問啲藍精靈,佢叫我朝早直接剷上Genius Bar叫人幫我整,佢話一定follow up到,所以諗住依幾日搞掂佢

Btw個app好少用,隔左大半年先醒起,希望整得返,有晒單佢唔會話唔整掛
如果堅係學生冇錢(唔係要老豆老母俾)貪平買電腦我都仲可以理解
但有啲已經出嚟做緊嘢搵到食
連嗰千幾二千蚊同等成幾星期邊個重要啲都衡量唔到
仲要日日上嚟叫春
真係唔抵可憐
佢send左一條Content Code俾我

之後打落去完全redeem唔到

我諗住佢整唔到就上Genius Bar

我都係有哂單一個App都用唔到

俾左錢乜都冇得用
買mbp果D又冇問題的, 佢update macbook姐
正,睇完仲有充足睡眠時間
又係時後睇美媒點樣叻唔切拆解(幾)張event邀請函
大家唔好除褲住,件事可以係咁:

- 唔響自己Apple Campus / SJ Theatre搞 (姐係唔係重要事項)
- 東岸搞+時間唔同平時大keynote (未必多product公布)
- 揀NYC,artists集中地 (Pencil畫野)
- 個場地搞開音樂會 (Apple Music / AirPods相關)
- invitation發左N個design,同平時唔 (唔係一個design聚焦而淨搞gimmick)
- 埋圖好多唔同style,大部分手繪 (又係Pencil畫野)

悲觀結果: 同4月教學向廉價iPad一樣,搞一個campus外既發布會,今次只有音樂/藝術向既iPad Pro,同Mac完全唔關事完全唔撚提

不過:
- 個場地擺到二千幾人,SJ Theatre一千幾 (今次有大公布)
- iPad Pro用type-C (可能同Mac / macOS有好大連動)
- 新Mac只係細update,唔需要大focus可以講一兩句公布 (MBP2018連event都無)

樂觀結果: iPad Pro只係膽,拖幾隻新Mac出場,可能會講吓Mac Pro搞成點
更樂觀地FF: 部iPad Pro就係ARM MacBook,行ARM macOS
There’s more in the making
係咪即係話m巾、AirPod wireless charge case同大部分product都仲未ready,不過噏住先
佢今個月有the big draw festival
可能當埋係end show event
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞