[Mac撚] 用家/買機集中討論(21) 十月event唔係走數呀嗎?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
係喎 自膠
係喎
Shazam應該係關Siri同Apple Watch事多d
Apple一向唔太想玩Hi-res係有原因,個市場唔係唔存在不過的確係小眾,以Apple越黎越大眾向/normies oriented既傾向,就算明知有塊餅佢都未必想食,因為嫌佢細
大家j到唔冷靜
阿木話頭︰而家因為你唔冷靜,搞成咁啦!
因為一比完錢佢即刻出新聞話發佈
部老廉MB影都未見,到貨日可以好遲
另外個spec有幾廢,幾多閹割位,好多野都可以好垃圾
所以對於急用,或者開學用ownership既人唔理會MB衣家買MBP係理智d
已經有款有貨,大鑊氣清左,可以用盡discount,可以即刻用
最慘係買咗rMB
終於搞掂今朝駁到美國佢遙距咁睇到

睇到我mac app store都冇redeem過

之後出過兩封email 俾新code同password
明知有伏都買就抵啦
very nice 又係剷上Gbar嘅一大勝利 user至上
屌拿星原來係rMB 做咩姐就算淨係我地呢度都提晒水叫人留意有新而你明明有睇
俾我係你就潛水唔好提
或者直程唔好上網理Apple新聞,部rMB就happy using算
dum spring using就有
女仔用文書機就由佢啦
女仔?睇過!?
放心 唔係我
rMB 應該都係升粒cpu
不過新MB(A)出得幾廢都好,應該都唔會廢過rMB
講緊design (KB / 邊框 / 散熱)同usability (port type同數目)
冇剷上去 我係打去Apple Care個支援佢再問我識唔識英文 呢個問題要駁去美國個邊

之後就搞掂 佢會用個program去遙距望我部機
rMB追求輕 點同 只做文書 女仔用其實幾好
😯我以為佢用g bar套診斷工具
咁又冇可能個code問題佢冇用到
喺街仲見到大學學生妹抱住盒MBA
因為mba 輕薄既形象太深入民心
俾我做fm 我都可能買佢(因為平d)
MBA對比起rMB都係好重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞