[Mac撚] 用家/買機集中討論(21) 十月event唔係走數呀嗎?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
係,得+需要check機同埋三個月內,不過香港冇mac嘅care+
mouse都係用私家好,我終於私家keyboard+私家mouse+蘋果trackpad多啲
巴打用開咩mouse?
Logitech g304/g502
Mac 隻夢幻老鼠,其實算唔算好用?
個人覺得呢隻野係apple歷代最撚垃圾
長時間用好撚受罪
送都不了
歷代? 淨係2016都已經幾個對手
Magic Trackpad 真係正過Magic Mouse 好多
買完mouse之後好後悔冇買trackpad
Mx master 好唔好?
2016堅係鑊鑊經典

可惜未買番個 USB-c to USB...未用得番
用梗mx master 2s
都幾撚好用 手大啱我揸
個wheel又好爽
好貴
mx master當然好,問題係性價比就見仁見智,我覺得無線暫時性價比最高係304,手感容易中亞洲人嘅手,有得試當然最好先試啦。有啲人都係鍾意 304打機多過903,一般文書先用903,所以好睇自己使用習慣同埋手型
睇黎都係疊埋心水買MBP 13" 2018
早買早享受嘛
大家一定要買Apple Care

維修費用已經差唔多一部新機,只係短短2年
講到口都臭
唔見棺材唔流眼淚
睇定價就知點解MacBook要買apple care啦,一部iPhone嘅care plus都唔夠一部Macbook嘅care貴
USB-C 轉接器 有冇邊隻推薦,好似變左必須品
咩用途先? 要hub定純粹adaptor?

我都係疊埋心水買算
USB3.0 有就夠,都係叉電同駁畫板
屬於Apple嘅奇蹟之年
Jony Ive條撚樣已經劃清界線,話自己前幾年掛住幫Apple Park建築同室內設計埋尾,無咩點理堆products
識食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞