[Mac撚] 用家/買機集中討論(21) 十月event唔係走數呀嗎?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
同上次傾mon PPI/距離一樣,條友基本上自己想像一個稻草人出黎,再用極少量文字去同佢幫個稻草人想像出黎既point去對答
初頭以為佢認真討論,原來係一個痴線佬黎
iMac Pro 用最新嘅 xeon 又唔講?
2018 4core imac冇必要考慮,重要冇左光學output
我完全冇再理review

而如果你要買imac pro
佢一樣唔support HDR1000
你玩剪片,一樣要output另外一個mon去睇成品
重要得27吋可用
佢唯一優點係佔位細

只係砌8core, 亦好浪費時間去玩hack,因為差價真係不多
上面計左出來

玩hack,一定係洋垃圾or 1x core 2066超到出煙,先有C/P可言
我頭先好快掃下2012-2016 ge review,主要都係屌個mon 會有烙印,staingate
但暫時未見到有媒體屌色差色準

apple ge 嘢從來唔係最好,呢個post 大部分人都唔會捧到apple 天上有地下無
不過對比起其他平台既機,apple ge 機的確係相對穩定d
屌你明明講緊mon 又轉左去講性能
已經出左新u
9代2066全綫44+24條pcie
imac pro 8core個粒得28條pcie
imac pro出先定新u出先
sj未死年代
apple長期係用最新cpu
喂阿哥,連2018年10月先公佈既surface studio 2 都係用緊i7-7820HQ 咋

呢度無人話apple 唔係用二三手科技呀,連坦巴都屌ga
但係屌得有point d 好嘛
發生咩事
追哂啲post
深表認同
我好成功咁帶起咗一個哥哥deedee嘅奇怪風氣
小妹
冇啊,網絡上邊有啲咁嘅嘢㗎
如果我話我係藍絲又有乜證據?求其搵條女攞住自己寫嘅連登名+日期都夠玩啦
有個咁既風氣咩?
覆返上面,再遠啲嘅嘢我唔夠膽講,16-15嘅imac 以前我係睇過測評話delta E係得2.3定2.4,連3都貼近唔到,我前年買嘅LG當時嘅5.6k定價嘅27inch 4k mon deltaE 5.X,咁按超簡單無腦量化計算,imac個mon值幾多?7k?咁all in one成本肯定貴少少啦加多個五百?

真係唔好講笑話imac啲mon廢你都要睇數據+肉眼+對比同時期唔同價位嘅peoduct先得出到個答案㗎
之前好似仲要冇dcip3 依家係送俾你喎?apple唔做dell都唔會做,連零售市場嘅規格都俾垃圾蘋果推高埋。
想出部laptop 下年二月去外國讀書用
仲等唔等到新mb/mba?
外國買囉,肯定有果店㗎,除非你話稅太貴香港買會平千幾二千幾咁樣
冇就最好啦
如果過到去都未出
我喺嗰邊無腦用咪悶到抽筋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞