[Mac撚] 用家/買機集中討論(21) 十月event唔係走數呀嗎?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
16穩陣啲嘅,正常window開一隻game/app 8 gb係夠,但係有啲人使用習慣就係鍾意唔熄tab唔熄app,有啲就純粹係做嘢要同時開,變咗買乜電腦相關產品都係16gb起跳。
放心,我update前後都係咁,個數字根本唔可信,我就自己查證過,真係冇問題,其他巴打同一個版本system寫二十幾
依巴打你咁講,咁個system幾時會顯示返個正確數字俾我睇?
搞到依幾日係咁十五十六想買隻外置ssd擴充位置
巴打,想問有咩方法由icloud download 返d 相落黎
4000幾張相, icloud.com 無得select all
Photo app , 可以select 4000張,但一拉去folder 就變淨係拉得171張
我都唔知 ,我係痴線到逐個逐個file check info,計晒用咗幾多gb,剩幾多gb,結果個總數係冇錯,而mac os係冇可能食80-100gb,window咁垃圾都食唔到咁多啦?同埋你自己check 係會發覺次次個system計出嚟幾多gb係會浮動,所以甚至會飄更高
我想買嚟執相,爬咗文架喇,不過土地問題買唔到27吋
如果32gb加4千幾真係好甘
你地做咩,講緊iMac 27",機背有RAM門
正路只同Apple要8GB,之後自己響出面買8+8 or 16+16
我都係受難者。依家仲要等緊Mojave Nvidia driver
咁撚鐘意塞條蟲入MAC
OK喎,而家做緊限時優惠$8
限時左幾個月
其實好多呢種screen redrawing widgets
我自己鍾意用moom
睇個勢ipad出硬
6月先買咗ipad pro
大家Ms用咩版?

我都係用番windows嘅,因為習慣咗介面。
其實如果唔係mac唔普及,啲版面會移位,我都會用page個啲,畢竟都算易上手
大部份時間少iWork,少部分office
大家Ms用咩版?

我都係用番windows嘅,因為習慣咗介面。
其實如果唔係mac唔普及,啲版面會移位,我都會用page個啲,畢竟都算易上手
大部份時間用iWork,少部分office
你係咪講緊office?
而家用緊365
大哥你提前用咗4個幾月ipad pro喎
我明知iPhoneX 9月出新一代,貴過香港900蚊我都喺4月尾買咗部iPhone X,要用就要用㗎啦,又唔係依家先知iPad pro有update(年頭都已經有人估話年尾出gen3),又唔係提前知咗你就會為等新機四五個月唔買唔用
通常咁講得既人都唔係真係好需要用部機
你岩
都用咗幾個月,咩都抵番晒
係,我講得唔清楚
工作需要好難轉會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞