[Mac撚] 用家/買機集中討論(21) 十月event唔係走數呀嗎?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Option
頂佢個肺,個Mojave個stacks有bug嘅,曾經以軟件完美無瑕為賣點嘅蘋果,今時今日做乜鳩
屌還屌,記住send feed back俾垃圾蘋果
係呀,其實呢度佢個layout已經算好易明白,不過係已經有機既用家先知

我講咁多係想話俾未買13"既人知,13"係好細,retina左都係
11號仲未有消息
可以打定輸數最快都要十月尾,甚至十一月頭
基曲衣家仲要去左強國幫人含撚
其實有諗過買mbp 13吋 2018

索性買貴多少少

反正我要512gb ssd 16gb ram

加埋條數差無幾
點知高配+加價
其實曾經有rumors講「廉價MB」生產出問題所以delay左,原先係諗住iPhone XS event打包一齊出,係唔知delay會唔會離譜到聖誕節檔都趕唔到

衣家最似樣既實料只局限於iPad Pro,spec又有,iOS identifier又有,EU登記又有,三方膠殼流出又有

Mac呢面Mini Pro,老廉MB叫做比較確定都只係得吹風
而應該出既iMac係完全無風,只係既然intel U已經有所以期望佢出 (雖然TDP唔啱)
Mac Pro仲撚衰,Apple講過2018年內唔會找數

琴日AAPL出左2018Q3 Mac sales report都係報赤
又係成村Mac人入去屌屌屌,呢個巡環loop足幾年
https://forums.macrumors.com/threads/apple-mac-sales-down-q3-2018.2146968/
我反而信嗰啲冇風嘅例如imac 就肯定會update,反正都擺咗喺度咁耐
今日中午出左MBP 15 512 16ram ,上網搵到部全新未開18500。慳左少少可以買多個火牛同長線放係公司。
i7 2.6 九月出既
咁未開嘅話幾月出嘅都冇所謂啦,係2018款就夠
買apple care 係咪一年內買都得??上網有人賣平少少。度度慳D,可以買番套magic key & mouse! yeah
係,得+需要check機同埋三個月內,不過香港冇mac嘅care+
mouse都係用私家好,我終於私家keyboard+私家mouse+蘋果trackpad多啲
突然覺得用緊果部win機好好用

垃圾apple 拖唔耐唔出慳番
恭喜你諗通咗
咁未開嘅話幾月出嘅都冇所謂啦,係2018款就夠
買apple care 係咪一年內買都得??上網有人賣平少少。度度慳D,可以買番套magic key & mouse! yeah
係,得+需要check機同埋三個月內,不過香港冇mac嘅care+
mouse都係用私家好,我鍾意私家keyboard+私家mouse+蘋果trackpad多啲
巴打用開咩mouse?
Macbook Apple Care 唔使check機
只有你的 Mac 仍在標準一年有限保障期內,才可以購買 AppleCare Protection Plan 全方位服務計劃。購買設備不一定須要購買服務計劃。請參閱 AppleCare Protection Plan 全方位服務計劃的條款與細則,以了解產品詳情。
Logitech g304/g305
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞