[Mac撚] 用家/買機集中討論(21) 十月event唔係走數呀嗎?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
http://letsoffice.tw/nvram-smc/

跟住reset一次試下 我之前試過得
即係唔止十五蚊啦
攞去check咗機先睇睇精靈點講,希望係軟件問題,如果唔係睇睇有冇酌情處理囉,又一個冇買apple care嘅巴打中招
我覺得第一頁要紅色大字:唔買AppleCare正柒頭
冇用㗎,知屎臭係冇用,係要擺到落口吞埋落去,反胃嘔返出嚟先會明有幾臭,人性本質就係咁

風扇真係有問題⋯
未搵到螺絲批⋯
聽日去灣仔電腦城整,有無推介?
有無人知過左保養去apple整要大概幾錢?
風扇唔知有冇得獨立換冇就4-5k走唔甩
試左清NVRAM真係得左
感激不盡
呢個on9 diagnose report根本無任何指向性,未必等於問題大或者你自己解決唔到
你起碼要打開蓋親眼睇吓係咪只係積塵問題,或者有隻死蟻kick撚住之類
我樂觀估計,你用duster徹底噴一轉之後解決個問題個機會有8成
Thank you 爸打,聽日去腦場搵支螺絲批先
唔好開optimise the mac storage
imac 上八代u 升級下張gpu(15-20%)
又hea一年

imac pro升級32寸 8k mon
cpu 升級xeon白金8176 (28c56t)
vega64 / RTX 2080ti

ipad pro a12+全面屏

mac mini (死)
ipad mini (死)

美國賣緊refurbished 15" 2018 mbp lu
我要2019
假如apple有心堆top spec mac機可以賣到幾錢?

Xeon 8176 $65000
Nvidia Quadro RTX 8000 $80000
DDR4 128GB $10000 (最高768GB
SSD 4TB $8000
C621 底板 $5000
Apple tax +30%
21萬8400元

我要imac 2018 only
MBPR2015 上Mojave 有無伏
剛升 感覺良好
dark mode幾好j
一樣mbpr15
mbp2015 乜有唔係r㗎咩
你地有冇用檔案保險箱?其實有咩用?
淨係想買iPad Pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞