[Mac撚] 用家/買機集中討論(21) 十月event唔係走數呀嗎?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
清好波,換新好過維修之後又發現問題
不如開全名係邊間ownership,新機款電池有事都幾可疑
同埋我唔知道原來Store係肯同3rd party seller Mac貨換全新,以我所知iPhone係一定唔會咁做因為太多古惑積木野
你咁講我又係覺得鬼鬼哋,會唔會係同電池相關嘅嘢壞而唔係電池本體壞?

換新呢個我不嬲有信心,mac係特別啲同埋難鬼啲,之前都有人喺澳洲整但係趕唔切攞有回程機,精靈都係俾新機佢帶走
iPhone嗰面個內部指引已經唔同
你可以出新iPhone頭一個星期去3rd party買,包括大舖電器,如果部野出白蘋果或者完全開唔到機,store係強制趕晒所有case去外判維修,仲要係個客自己上去
sry冇講清楚,我嘅意思就係話mac嘅政策唔同
想出mbp 15", 係咪睇埋發佈會先好D?
今年15inch update咗啦 仲等乜
Senco
等又等左3個半星期先有得上佢centre拎到機,部機無叉電就咁冚蓋過夜都會勁熱

其實我有懷疑過係有問題既翻新機黎,因為除左粒電既問題,機邊仲有個好細既凹位

佢肯換應該係我只係用左一日,佢又拆開黎搞左半個鐘都搞唔掂先換比我?

追返ownership 個post早兩星期又另一位爸打又係死機,跟住apple store換部全新比佢
買機都係去返Apple Store 買最穩陣
呢間嘢出名伏
好彩我係中晒伏,有得apple store換新機重生

中啲唔中啲伏,就真係喊都無謂
遲下蘋記俾人玩得多結果又冇得換
Macbook係咩冚蓋就自動Sleep?
有時我冚完放袋
之後拎返部機出嚟都超熱
好似仲run梗咁
係咪有咩setting要set

𠵱家用梗mbp15 2018 (ownership)
但之前用舊款mbp都唔會有呢個問題
點解咁多雷同嘅
我就係見上面有人講我先問
但我又未至於去到熄機 boot唔著之類
我唔係玩架,真係機都開唔到
唔係話買家,係賣家玩蘋果(如果啲機係鬼機
10年後啊
我個部又係咁
真係好鬼熱
我個部係經hkt ownership買既
換完新機之後,冚蓋擺過夜都係唔熱
等佢再勁d先拎去整
貼晒mon貼個d
而家有

過我度攞
ownership機
前幾日部mac book air 燒底板 依家就準備出新 真係整定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞