【我每晚都會發比呀哥追殺嘅惡夢】

1001 回覆
144 Like 12 Dislike
真係兜到變翻處
牙俊唔係比警察拉左咩?
「早前涉嫌性侵的疑犯和多名協助犯案成員,

在知情人士的情報下在今早被揖拿歸案,

被遣返警署等候審訊。」

這樣的性侵事件在香港也算是罕見,

新聞媒體都有在關注報道。

「終於都解決咗件事,將呢個衰人繩之於法。」

處女膜修補工程勉強成功
樓主回應下 #302?
我有認真睇故架 係我睇錯定點?
回想前一天
感謝解答
冇錯 sor而家先有時間
思緒回到現在,

我被飯桌上放著的一封信吸引住,那封信的信面印了一個單蛇杖的圖案,

慢著,寄件人的性名.....

是剛剛電視報道的那位醫生。

「 根據閣下的醫療記錄,符合進行最新血友病的治療法的條件,

基於藥物尚未100%完成階段,須要自願的病者進行臨床測試,

費用全免。

如有與趣參與測試,請到以下地址......」

我印象中血友病應該還未有根治的方法....這醫生是何方神聖?

他引起了我的好奇心,打開電話便是對他的明察暗訪。

崔翼望 。

血液及血液腫瘤科醫生。

最主要也是想查探關於治療血友病的資料,

「藥物臨床測試.....」

雖然不確定有甚麼風險存在,

但可以解決這個麻煩的病而不用付上費用,

的確吸引。
加油呀
處女膜修補得幾好
於是我決定缺課一天,到他的醫務所打探究竟。

醫務所是位於商業大廈的高樓層,

升降機打開後,醫務所的裝橫簡單自然,

看上來與一般的診所並無分別。

我推開門,

「先生你好,請問有冇預約?」

一名櫃檯職員問我。

「我係收到呢封信....所以過嚟查詢下...」

我把信交給職員,職員打了一通電話後便讓我進另一間房等候醫生。

房間井井有條,空間不大,只有一張純白圓桌,和兩張同樣純白的椅。

整齊潔白並不是壞事,這間房可白得令人有些許心寒,

記得曾經在網絡上看過名為白色虐待的刑罰,

在這裡就有點那令人窒息的感覺。
咚咚—

「你好,等咗好耐?」

進門的是一位容貌年輕,身材高䠷,散發著陽光、自信氣息的人,

要找東西去形容的話,那應該就是韓劇裡的男主角吧。

「你好,都係到咗冇耐啫。」我對他禮貌的微笑。

「咁就好,等我坐低慢慢講。」

他申出了左手,擺出握手的姿勢,

「我叫崔翼望,係呢到嘅主診醫生。」

「我叫Peter,係收到你封信所以過嚟。」

崔翼望,他的名字和他本人的形象非常貼切,

而且握手力道強而有力,似乎是見慣世面,毫不怯場。

「即係你願意接受呢個臨床測試?」崔醫生單刀直入。

「我仲考慮緊....想問一問醫生意見。」我始終擔心會有風險。

「哈,你既然願意過嚟,就代表你個心已經接受我地開嘅條件,你唔須要擔心,測試過程風險係接近零。」

崔醫生把一份文件放上桌上,

「呢份係參與人同意書,只要你簽咗就可以即刻開始,絕唔浪費時間。」

果然是個老練的醫生,一眼就看穿我在憂心的事,

他的氣場更是令我產生壓迫感。

不過醫生也是個專業的職業,可以放心信任吧?

「同意書內容大慨係同意接受療程,同埋如果過程發現有咩唔妥就會安排參與人留醫一晚,咁係為咗保障你地嘅健康同安全。」

他拿起同意書和我講解一番。

「好.....」我把同意書的內容瞥了一眼,就把名字簽了下去。

「合作愉快,Peter。」崔醫生再次和我握手。
ff時間
血友病係擁有控制夢能力嘅條件?阿哥係假死,搵hugo同道友襲擊peter係為左激發佢嘅能力?
已爛 又日光日白打人 強姦 報左警又冇拉到人
樓主已經好努力兜到合理啲 期待之後寫得更好
但太多格硬位 冇啦啦 屋企張枱出現封信 主角又咩都唔諗 直接單人匹馬去 講緊個主角只係普通既中學生
太心急令情節進展得快 但完全唔合理
我幫樓主兜
1.封信係阿哥擺低?
2.人都夠膽殺仲普通?
正常屋企人收完信唔放得係枱㗎咩
因為主角係中學生所以先唔考慮下就去
Lm
通常白老鼠唔係反而比翻錢人地㗎咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞