【我每晚都會發比呀哥追殺嘅惡夢】

1001 回覆
144 Like 12 Dislike
入peter我們信
樓上兩位小學畢業未

霸撚住人地個故係咁自high 望見都覺得尷
等出文嗰陣鳩嗡下啫唔洗咁激動喎
唔討論咁不如係紙言出故啦 定你覺得讀者唔比回饋係好現象
留名加油
要㗎啦
文呢
又唔係洗版,洗唔洗咁
多謝支持
聽日會出
血鬼~
回想起前一天,

我們還在炸雞店商討辦法,

「不如我地諗埋點安慰Masako….?」我始終無法安心。

「都好....佢應該好唔開心...」Marla說。

「一定會難過嘅,發生咗d咁嘅事....」Hugo也表示同意。

我拿出電話,打開Masako的聯絡人畫面,

「你...你地有冇人夠膽打過去?」我不敢按下通話的鍵。

所有人都沒有撥電話給Masoko的膽量,

場面像是被涷結了一樣。

「點呀?食飯時間就嚟.....」

在我說到一半時,電話突然響起,

「係....係,係,係Masako打過嚟!」

「又會咁橋?快d聽啦。」他們都建議我快點接聽。

「喂....?」我接聽了電話,並打開擴音功能,用小心翼翼的語氣說話。
Lm
加油呀樓主
睇錯比哥布林追殺
「喂.....唉,我嘅第一次竟然會係咁樣冇咗.....」Masako語氣陰沉...明顯是心情低落的狀態.....

「............」一來就是如此沉重的話題,我完全對不上嘴,腦袋有如被塞住了。

「你都唔識哄人嘅,交畀我啦。」Gary把電話拿上手。

也對,Gary好歹算是搞笑的人,可以把這重任交給他吧?

「喂?Masako小姐?聽講你係日本混血兒,我都好鍾意日本文化,成日睇動漫同日本片架,得閒可以一齊交流下!」

「你....係Peter嘅朋友?其實我都唔係成日睇動漫....」Masako回答。

「咁睇戲呢?你平時鍾唔鍾意睇戲架?有冇邊個導演你好欣賞?」

「呃...戲呀....我鍾意睇高達嘅戲。」

「高達?!我都好鍾意高達架!SEED啦UC啦,00我都有追架!」

「你講緊咩.....我係話法國導演尚盧・高達嘅戲喎。」

「........」Gary陷入尷尬之中。

我和Hugo對上一眼,發現大家都在抿嘴忍笑。

Gary這厹原來是想乘人之危。
「其實唔係處女都唔係咁重要啫,而家好多女仔都唔係架啦,一定仲會有人鍾意你架!就好似我咁,我完全唔介意,睇得好開。」

Gary豁出去直接說重點。

「um…..多謝你先,我相信我男朋友都會好似你咁諗,一樣咁愛我。」

「男,男朋友?!被其他人搞到冇咗第一次都唔介意?!」Gary似乎被男朋友這一詞嚇倒。

「做咩講到我好似畀人強姦咗咁喎?」

「吓,乜你唔係...?!咁你又話冇咗第一次?我好亂呀!」

「算啦,你都係畀返Peter聽電話啦....」

「喂?Masako你冇事嘛...?」我接回電話。
兜返啦
初吻?
「我都想冇事,嗰陣畀班衰人捉住我,我想反抗就打我,摑到我塊面好痛!」

Masako繼續講回當晚的情況,

「我係咁拖時間,嘗試逃走,但都冇用,佢地太多人,夾硬除我d衫,趁我掙扎時候摸嚟摸去,最後佢仲想除褲.....我就一嘢咬咗落去!」

「咩話?!你咬咗落去邊到?!」我有點隱隱作痛。

「佢隻手囉,之後就有警車聲出現,牙俊班人驚到走夾唔抖。」

「即係你.....只係畀人打?」

「咩只係畀人打呀?你試下畀人除衫抽水吖?」

Masako沉靜下來,

「不過好彩有你同Marla最緊急關頭救返我....」

「但係你頭先講咩冇咗第一次....?」

「我玩手機game咁耐,啱啱第一次課金抽嘢就抽埋d垃圾,咁就冇咗!」Masako灰沉地說。

我心裡仍有些擔心Masako只是在逞強,

「你真係冇事?只係畀人非禮?冇....畀人強姦到?」

「係呀頂你!咁想我畀人強姦咩?我由頭到尾都冇講過自己畀人強姦!唔信你就睇返cctv啦!」

Masako有點生氣。

「咁就太好喇.....」

我鬆了一口氣,看來我當時成功了。

「但我呢個電話嘅重點都唔係呢d,我想同你仲有Marla講....」

Masako深呼吸了一下,

「我要返日本喇!希望換個環境休息下先......應該有段時間都唔會返香港,我唔打畀Marla係驚個傻妹會喊哂口話唔捨得我,我可能又會心軟。你之後再幫我同佢解釋返啦!」

我看一看Marla,果真她的淚珠已經在眼眶打轉,

不過她忍著沒有作聲,可能是出於對Masako的關心吧,

真是個善良又可愛的孩子....

「嗯,我明白喇,有時間一齊玩下手機game?以後一定有機會再見...」我說。

「好,冇問題。」

把電話掛上後,

「雖然牙俊條友冇強姦到Masako,但闖入人地舖頭非禮同打人都係罪無可恕。」我說。

「今晚就係捉住佢嘅好機會。」Hugo說。

那時候,

我們更加齊心,要把牙俊繩之於法。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞