[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
Ath A2000Z
apm用緊ifi既唔記得咩
想入坑但係得部ak70 ii
好鍾意xelento, 有無啲差唔多聲底 未決定budget
未買 儲一排錢先呢幾個月好大洗 呢部野上淘仔買定出街鋪搵?
th900 mk2
Focal elear
好想試聽edition 15,同我隻edition10&th900比較下
2000Z加部一體機DENON DA-310USB
以前新高登嗰檔執埋笠,香港得呢間網購有

http://www.deskfi.com.hk/aune-t1mk2?keyword=aune%20t

淘佬我唔知咩嘢價錢

deskfi賣嘅支膽估係好渣嘅大陸膽版本,唔係俄佬6922,俄佬6922H膽有迴音,自己買支JJ/俄佬genalex金腳版/荷蘭吹喇叭Amperex會好好多,真係唔同膽唔同聲㗎

E88CC,6922H同ECC88 通用嘅,我用緊Amperex吹喇叭

右手面數過嚟第二支係Aune T1跟機俄佬6922H,嗰時on9應該要大陸膽版本平1嚿水,反正都唔得都係要換嘅,呢部嘢得嘅係DAC部份,真有膽機味,amp部份一般,如果第二時手鬆可以考慮買部純耳擴接T1

deskfi睇清楚係賣緊俄佬gold lion 6922H膽版本
點分俄版膽定大陸膽 呢部野我都係諗住做dac 玩一段時間再入部擴 新手求教
呢部唔係有新版叫T1SE咩, 我見deskfi仲賣緊mk2
我見佢淘寶賣係新版跟eh6922膽
以aune t1支 6922計,外觀好粗糙嘅,冇嘜冇牌子,針腳會生銹

唔係贏國膽一定差,唔好搞錯,曙光嘅貴膽幾皮嘢一支都有,係aune俾嗰支渣啫,不過俄佬gold lion 6922H幾好啲,但有迴音嘅,其實散買都係70-100冥幣喥

我建議捷克嘅JJ牌金腳ECC88,嗰時好似嚿零水唔夠2嚿,平過俄佬Genalex 6922金腳,聲差唔多,至於我用緊嘅荷蘭出嘅吹喇叭唔知仲有冇得賣? 嗰時都好似260定280,但荷蘭唔知仲有冇做膽了

1支膽多數可用10000小時,甚至去到20000小時先衰減,放心,撞斷針腳就冇計
應該係,我記得MK2都好耐
咁買新版先, 播到DSD
香港邊度買膽先無伏 唔敢淘寶
RME ADI-2 DAC + Fostex TH-900 MKI
而家準備燒喇叭,遲下儲夠錢先考慮買TH-909或者Meze Empyrean
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞