[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
換咗條SL-1801無哂啲高頻
不過聽george benson嘅nothing's gonna change my love for you又真係幾正
咩耳機?

想放藍牙ar5bt

有無巴打岩玩
如果想用呢部dac amp 推fostex嘅耳機會唔會好吃力
fostex嘅耳機又有冇邊隻係a4bl推唔郁
用緊Shure SRH840
viard 啲線幾夾800,啲聲我覺得會從容一啲
Marshall major呀
係咪多數買過條3.5mm線就解決到?
你用呢條(可能係問題所在既)3.5線,插去其他器材度試下咪知究竟係線事定機事。
淘咗條PA-02
去左apple store試
發現係個耳筒壞,係咪冇得救
實有得整只係你肯唔肯比嗰個錢。
如果你已經放棄整,唸住掉左佢,就不如利用條屍學下自修。
拆開佢,先check單元(要有萬用錶、或直接用3.5線正負極接觸焊點),死左既話就唔洗再check,掉得。
如果係線路問題,焊返就得,耳機線路仲簡單過電筒。
返pt出糧身耳仔痕
想問下4000左右筆直 想買個耳牛同舊一體擴dac 駁電腦用
聽開女聲jpop
想問下 k7xx k612 msr7 m50x 呢幾隻香港有冇得試
同埋有冇其他方案 例如電腦直推都得
用咗幾年 ATH-ES55 ,依家條線打柴,有咩好介紹,想要啲外型輕身啲。
利申:聽開國語女聲多,徐佳瑩,文音多
a900x/ad900x try try
直推會唔會嘥咗佢
早知直上T1
聽開xelento真係好難滿足
K7xx = K702
HD 6xx = HD 650
以上香港有得試
Denon係好野
唔知點解我試親Denon貴headphone都會有d失望
係好聽,不過同相同價位其他選擇始終差咁d野
感覺Denon未盡力…
K7xx = 702 65th,如果係702,點會drop版仲貴。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞