[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
hifiman 狗都唔屌
唔知係隻820未煲熟定係點, 我試過兩次都好難聽, hd25好聽好多. 820配senn部原裝amp聽鋼琴把聲又薄又散
senn 部amp 公認垃圾
ect好似無
不過我覺得yggy認真麻麻
好一般
點會呢
講動圈,ath新出隻adx5000都好正呀
同埋亦都有啲人專玩舊model耳機
一諗住STAX而家個老闆...
wow靜電屏風
martin logan?
最新隻009s 真係做得好好,終於離開009 l700 果種高清,鑑聽風格,注重返音樂感,柔順度,同時保持返009嘅音質
不過D10,D50就係漫步者出品,一睇(聽)就知
講聲定qc定marketing?
係喎,唔記得佢有出添
響台灣買咗個架
20cheaddatebase.web.fc2.com/LibSTAX/ESTA4uex.html

琴日喺日拍買左兩對,打算每聲道兩隻
你係邊到用乜setup A/B到咁既感覺出黎
隔離都可以講台式架其實,係唔知點解好少人提姐
可能因為出新產品速度慢,少啲野講
所以呢類topic都易沉啲
hifiman 啲野跌價跌得一半,qc 又差,he560集體斷頭梁單野好經典
跌到一半同等佢啲公開beta 完咗先入就啱啱好
聽過幾次,日本showroom 同 hk av show 都有,次次都係配t8000+cdp , 因為009/009s 分別都幾大所以好易ab
Naim 172XS or Luxman DA-250 with T1 1st Gen/GH2/K812
部Naim主要係廳配Autograph mini既
不過Naim個種PRaT插Headphone一樣過癮
下一步應該係買部GS-X mk2

Stax得002
屋企大塵唔太想keep set家用既
我就係在日本booth明顯聽得到T8000+009係流暢富音樂感過009s好多
不論我前面用DAP cap住佢定俾佢用返DA-06 or SA-10⋯
你要我話的話反而係009s同L series同一路
新出品慢之餘而且唔係隻隻好野,所以其實玩老野都可以多姿多彩,有老靜電耳機,老sennheiser(hd540g,hd580),老beyer (880,990),老akg(k500,k501,k601,k1000),老sony(cd3000,r10),老grado (rs1,hp1000)
老耳機我玩過唔小,是但執一隻都好易好聲過依家的耳機
hd540g好正
5月尾半價入咗隻1840,之後買埋Dx1推😂
結果到今日聽唔夠100個鐘😂
係有啲浪費,不過1840聽古典同交響曲都好過846同angie 2既,電音果啲就算啦😂
得罪講唯一買得過既Sennheiser
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞