[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
估唔到今年得咁小款同貴過上年,見到上年D人講有LCD3,I4都有
JDS Lab Atom 邊度有得買?
DT770pro 80ohm
改換線
到而家都好正
澳州好難搵到好落地機 無計
香港邊度有得試?
原本用緊咩推
得三千蚊想玩好hd800好難
要玩好hd800
三千蚊budget淨係勉強夠換條線
已經換左線
之前沉迷過用spl推,而家無左熱誠,拎去當電腦耳機咁用,想求其夠力,有少少分析力,部機外型唔好咁柒就算
hd800 音色texture 差,但聲場大,又高清,其實真係啱電腦用
有咩amp推介下
hd800音色本身有缺陷,好難搞,不過簡hd800耳擴我會揀有膽嘅型號,或者中頻擁腫,削高頻嘅amp
我係電腦用唔要音色,已退燒粗用
唔要音色而要聽HD800的話好難
呢d貴野一定會將source所有缺點放大到一個令人唔想聽的地部
退燒的話不如巴打你放左HD800,之後玩平野好過
退燒同end game唔同,退燒真係退坑
end game只係已經滿足而唔洗再upgrade
亦X 見過
不過唔知咩型號
用開AKG K701
如果LCD 果幾款 音色係咪完全唔同?
akg 同audeze 係兩個極端
咁都係諗sen記/ STAX 都係果數大牌子
stax 似係 akg 音色嘅升級版,senn 記同akg 比都有啲距離,akg 同beyerdynamic 好似會似啲
同意stax係akg升級聲,但senn其實都無一定既招牌聲,800個聲音取向其實似akg7多過senn5、6。
音色要分清楚係timbre定係sound signature。
動圈好難做到平板既timbre(泛音準確及齊全),signature就只係關乎調音事。
正想講呢樣
Senn記其實係上次改包裝個時改埋6系調音
最新660s調音取向都跟800
試下fostex
660s似800我唸係因為個driver,660s只係用左6系個housing,diver係700,所以先天就係focus晌上盤。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞