[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
咁我知你講乜 外國forum 聽人complain 過
唸過都係pass,等drop完先去dmm聽下,啱聽既就等二手,應該下年會大把。
得360套,應該唔會大把,就係因為數量小所以我先果斷入手
不過有時美亞特價都做到drop 個價 仲要多個收納袋
連登咁多聾人
用耳機
360都未必買得晒,停左係320好耐。
應該係因為隻Ether CX自己打自己。
499好少見,最低只見過599,舊年massdrop都做過599原裝全套。
我想要個電盒多過袋,始終多個行直流既選擇。
膽機嘅人聲係咪通常都唔會sharp
而家JJ同金獅兩支都到手
聲差好遠喎
我啱啱話人聲唔夠sharp, 原來係JJ啲人聲勁暗
金獅就似樣啦, 而且內阻明顯大過JJ
唔覺勁暗,而家都唔用呢2支,用荷蘭吹喇叭,呢支最佳
另外新膽一般要接近百小時後先進入最佳狀態,開始有變化,唔係石機幾粒鐘就run in
好,咁我兩粒都煲煲佢再睇
我見啲舊膽有分咩環咩環,其實有咩分別?
德律風根重新出膽,ecc88,都係拍JJ做,德國冇做好耐,NOS一支德國製ecc88賣緊150歐元附近,新呢支拍JJ製造amazon 賣緊48美元

https://telefunken-elektroakustik.com/wp-content/uploads/2017/06/E88CC-TK-Tube-Data-Sheet.pdf

我考慮緊買支返嚟試,如果你肯做白老鼠,歡迎
另外我套組合係咁,同你嘅唔一樣,或者感受唔一樣

用beyer DT880pro聲音密度高啲,三頻平衡啲

AKG K612pro嘅話女聲突出啲,但解釋力差少少嘅,聲音冇咁高密度、厚度,中高亮啲

如果用文字形容嘅話,陳潔麗喺dt880pro就廿八歲聲音成熟型,k612pro就廿二歲少女活潑型聲音

呢啲只係個人主觀聽感,對比上人聲880「暗過」612嘅
補張圖

audio technica ATH-50x (~$1200) 70x (~$2500)
呢兩隻評價如何 想問下香港邊到有得試聽下
我都用緊11.28
USB同光纖唔係太聽得出有咩分別
你有無upgrade T1舊電?嗰個係咩amp嚟?
換膽喺唔同耳機上嘅變化都好唔同 好混亂
m stage 純擴?
隻牛? 冇,做DAC之嘛,amp係第一代matrix audio m stage hpa 1純耳擴,換咗opamp
我做個比喻啫
有無巴打用過myzic呢隻amp 有咩評價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞