[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
我玩開淘仔嗰啲咋
都無所謂 最緊要襟玩 諗住玩幾年 有需要再升級
電腦用有冇推介 最緊要大隻舒服
~2000 係咪需要加amp先推到?
淘仔野就算玩一陣唔鍾意都唔係好肉痛,不過二手想賣返出去嘅話真係賤過泥
多謝巴打指教
有隻hd800s+屎牌amp, 但開親都整到間房好熱, 成個夏天冇開過
唔記得打埋, 有冇dac+ amp 推薦
之前為左budget 同個4針頭揀左依家部jotunheim, 唔係話唔好, 我覺得發揮唔曬
睇吓aune啲機囉,唔敢推你淘仔DIY機,始終冇得試聽
果陣我試過A4BL+T60rp(balance)都唔錯,性價比幾高,巴打都可以試下呢個組合
本身咩dac?
幾鍾意tribute 777
Lm

主要聽喇叭,自己嘅headfi屬入門嘢,解碼用緊第一代AUNE T1,膽換咗粒吹喇叭,RCA用緊古河線,以前hifi用,轉咗用平衡就比headfi用,耳擴係Matrix Audio M stage hpa 1,第一代機換咗opamp,就係二代之後用嗰粒

耳筒有幾個,主要用beyerdynamic dt 880 pro 250ohm, 其次用AKG k612 pro

使用時間係唔可以開音響時用
jotunheim 一體 屋企冇咩位
有冇人試過sony z7m2
調轉諗,買大牌子少少可能放返出去無幾百
買淘寶不知名野可能要蝕千幾 幾千
用緊馬記hddac1 算唔差
用緊T1 + A2 + M-DAC
有冇隨身dac amp推薦 隔離post過黎問
想知你地點睇hd660s呢隻野
上網睇啲評論都好壞參半
660易推左,高頻多左,瞬態快左,impact 大左,唔似600咁陰柔,厚實,不過無左hd600/650 嘅魅力 ,但唔代表唔好聽,可能咁先啱返依家啲人嘅口味
乜原來咁多人玩T1
暫時睇岩左t1 + hd600 or hd660s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞