[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
除非有間影音房,唔係都好難換喇叭
用緊schiit入門stack+dt990
不過有時唔想戴headphone,想買對earphone配隻stack
sennheiser有冇封閉式嘅耳機可以推薦下
屋企日日都有人嘈 用開放式會好痛苦
我自己係stax 鐵粉 先唔講耳機,屋企部DAC, 前級,靜電屏風,同耳機架都係佢
HD820
其他廠有AKG K872, beyer T5p / DT1770
sennheiser 比820下一級嘅封閉好似係hd25
或者可以搵下其他牌子
好啦 既然係咁我唯有厚臉皮啲逐間鋪試耳機
inear撚一問。
點解聽親classical個聲場都窄窄地? 係咪多數cd收音都係咁?
可能係耳機嘅問題,因為classical cd 錄音都可以好闊,例如交響樂,而piano recording 就比較容易窄

或者係你聽嘅recording 好老/mono recording
人大左,已經無左以前新耳牛一戴上頭“嘩正喎屌你”嗰種感覺
恭喜你退燒
人大左要求係底左好多, 放完工真係連AMP都懶得開, 開左BT SPEAKER聽歌算
有無人用緊 RME ADI-2 DAC?
香港係咪得曾福有得試?
二千幾有咩open back headphones 推介
都係AKG,sennheiser 同 Beyer 最有保證
去massdrop 行個圈都有好野
本身用開嘅dt990 pro+ asus essence stu 畀咗細佬
依家好苦惱買咩代替
隔離post有人玩台式,無人問姐
拜咗先
你個特別需要就係個外觀
我覺得hifiman 2-3k價位的都可以一睇
he560 同sundara呢啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞