[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
隔離耳機po剩係得隨身玩家,hifi po 又主要都係玩speaker , 乜香港地無人玩over-ear, on-ear 耳機咩
耳塞我有ie800s ,不過戴耳塞始終有壓迫感同唔舒服,而且好難有我滿意嘅聲音所以只會喺搭車時用

speaker 都有對adam a7 不過屋企聽好易嘈親人

不喜屌細力啲
而家推得郁耳牛嘅系統,夠推書架有餘
定位好尷尬
有啲耳機又真係特登設計比speaker amp 推
例如he6,K1000,abyss 1266
但係又真係聲音唔錯 所以因應用家需要headphone amp 先越黎越大力
而且容易粗聲
用更K702+大陸淘寶AMP 已經好聲過K3003好撚多
agger
大陸amp性價比無得輸
幾日前massdrop 出左隻 Koss esp95x 靜電耳機,比起原價打左個五折,好抵玩 不過而家只剩十幾個名額
我自己都有對IE800,論細節係入耳式精緻D,但音場定位一定唔夠耳牛或者Speaker鬥

屋企仲有對HD700,廳仲有對書架PMC,單元愈大事實係有明顯優勢
如果屋夠大我都想試下落地
K712 pro+hp-a3
microzotl 2.0入面果三隻牛睇黎唔野小

幾對我最中意嘅耳機
Stax
得set 3100
有時心思思出街都想戴耳牛 試過一排用grado sr80, 但唔隔音真係好on9
對L300潛力無限,試過喺av show ect booth 隔離個呀叔試聽完之後同我講L300好過009

252 可換則換
我試過坐地鐵聽,一路聽旁邊個姐姐一路口upup

屌原來唱緊我聽緊首歌既歌詞

之後出街就用番入耳式

無誇大
用首歌黎開話題
我淨係覺得好唔好意思

用緊隻鐵三角都係日馬做特價時買

無乜研究大耳牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞