[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
香港Demo...嘛........
個次Launch係日本Headphone fes係特登用一部T8000 set曬009同009s嚟比你AB
聽過個次加埋再係e-earphone / Yodobashi等試過都係覺得009s似L700多D, 同樣source同一部Amp上明顯聽到009係流暢同音樂感好過009s, 009s個感覺係收返緊D野同想打返多D個Bass出嚟咁既感覺

另外講起 D50個VU meter似乎無搞過damping, 播快歌望住佢fing到咁睇下幾時壞
新手入坑,之前訂咗隻massdrop x Sennheiser 58x Jubilee,有冇巴打都訂咗?
Ching sick ball
800 800s 820不了
可能我口味中意厚聲所以先咁好009s 坐等跌價等到2046

我部sra-14s stax 耳放三十年貨仔仍然生猛,漫步者啲野。。。咪跟返3C 用品嘅壽命囉
聽過好多人訂左,差唔多個個都話好
咁你用得007mk1,都係傳統舊派。
009s調音偏007mk1,厚返中頻+大低頻。

日本仔都話009同009s既分別無想像中咁大,有d人仲話聽唔出,不過發熱友就算1%都誇到好大。

stax只係加個s係尾,都代表左仲係009。
我都有諗過mk2,但出左太耐。
mk3就一d聲氣都無。

搵緊部萬能amp推哂平板+動圈
睇落得WA33做到
點解要mk3 你當買電腦?
得罪講句以Stax個套demo計既009s完全唔見得同007mk1有幾相似
舊派Stax我感覺係應該容易fluid同會覺得鬆, 呢樣其實007A/ii 或者 009 開始都已經有明顯改變緊, 而009s線條就更加收緊, 呢樣就最明顯
同埋所謂"傳統舊派"都要睇下講緊咩系列, 因為Lambda / Sigma 等既bass presentation都同Omega series差好遠
推好嘅007 mk1低頻世界第一
009同009s,007mk1 最大分別係高頻毛刺,好多人覺得009高頻有一種"金屬味",所以先有人追捧老靜電耳機嘅音色(包括我)我都覺009s 都係有啲緊,但係明顯比009改善,而且高頻去除左毛刺,不過仍然脫離唔到009嘅聲音框架所以先唔開新型號,加個s 算。

我問過stax 嘅人佢話唔會停產009(住),呢個決定好明智因為009/009s 代表唔同嘅審美觀,唔代表邊隻好邊隻差,所以唔鍾意009s 都可以買返009
同時有009同007mk1

之前唔明點解有d人寧願要007都唔009
草泥馬仔有冇用tg
用緊幾年前買嘅k701
想問問各位巴打邊到有得試Fostex HP-A4BL 同埋耳機?(成SET試)

我淨係識得金聲同埋DMA 唔知介有冇鋪頭可以推介下

之前去星際APEX都有部A4BL, 佢果度都有幾個牌子Headphone既DEMO
想用zx300玩耳牛係咪要加部擴音?定額外買部一體台式?
LM
睇下你買咩耳牛,而家有唔小耳牛都專為直推而設計,例如hd660
想玩開放式 呢排用得多入耳式 好似搞到耳仔有小小唔舒服 hd660用zx300直推好似唔夠力
睇下同咩比啦,hd660已經比600,650易推左,我試過qa360+660 都有動態
係屋企聽咪搞部台式玩吓,出街多就唔好玩開放式
有咩台式入門推薦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞