[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
你試過台amp Balance就會覺得3.5唔ok,跟住試用後級speaker out又會覺得Balance唔ok。個game就係咁玩。
之前聽咗年幾HD-DAC1 覺得濛濛地 分析力唔夠
條連原裝電話線唔知關唔關事
asgard 2 家下唔建議買
舊magni 就話出唔到禁既力水 但家下3 再望番 class a 既asgard

asgard 2 得一個好處
係冬天用 一流 , 我夏天就極小用

聲底上我又唔覺明顯分別

如果貪方便 1部Jotunheim仲好

p.s asgard 2前用家
jotunheim嗰三個dac module有咩分別
不過我本身都用緊T1SE,無乜需要買呢個價位嘅dac/amp?
btw schiit話possibly modi+magni is all u need 咁如果唔介意分體,jotunheim係咪都係雞肋
買咗支吹喇叭, D環
比gold lion人聲近啲, bass少啲, 迴音少啲
我都想知佢個multibit 係乜春黎, 但我一早買左個跟dac 嘅
跟dac?唔係本身都有dac架咩
嗰啲module係upgraded dac
joutunheim 定 fostex hp-4abl 好?

之前訂咗對massdrop Sennheiser 58x,諗住買番部dac/amp玩下
好似本身可以唔加dac, 剩係用黎做耳擴, module 係加usb dac/ 光纖入
想問下各位巴打he1000係唔係真係咁化學
盲狙咗隻magni
上官網買定邊到 呢隻有d興趣 平平地入門
用緊nuraphone, 算唔算大耳牛?
係,不過hifiman 其他型號好似仲化學
TH909, 終於唔係換木轉色變mk2
睇黎唔洗睇佢
仲想問下黑色星期五Audeze係唔係會特價 大約會平幾多
聽過,th909聲場縱深闊左好多
官網,星期二到
想訂套soekris 1021
之後發現1941 出左...
全平衡....650美金淨板
利申hd-dac1苦主
呢部機個headphone out係咁
因此我用緊line out駁其他amp,但咁做其實失去咗hd-dac1個意義
hd-dac1 dac個part只係一般
結果我而家都係諗分開dac同amp
當年出個時呢部機賣點係樣樣都做到,仲有 native dsd support,同期同價位得503做到,個人唔好503聲底所以冇買
hd58x唔洗太認真,用黎入門都冇hd6xx咁抵
一千或以下dac amp就夠,無謂投放太多
雙木三森部m8應該OK,mass drop都有
打錯,雙木三林
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞