[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
你唔係信=702限定版下
massdrop一向都作到自己幾咁勁,一係比原版仲勁,一係=限定版。

事實就係廠商改下名,借d意減價賣平d。
Thanks 咁其實加枱擴嘅提昇對佢地大唔大
我應該近年都唔會追求多啲
緊係大啦
不過配咩擴就睇番你買邊隻
想上massdrop汁套耳牛
hd6xx配咩dac同amp好?
係massdrop汁曬一套work唔work?
Massdrop CTH amp+dac
Massdrop既= ,不嬲都只係講緊原形,幾時有一款係真正=過?
你都識講係借d意減價賣平d,咁你話7xx 原形係702定係65th?
有無人taobao 買過amp?
想問下d 山寨amp 掂唔掂。
睇中呢款600蚊

似唔似伏??
zerozone 我試過幾次去買零件,質素有保證
不過睇上去用料有啲鵪春 ,rudistor啲嘢都係咁
其實耳牛做唔到平衡口既話,前面所有野平衡晒都係得個吉,同全單端無分別。

7xx都改到平衡,不過就要拆左個原裝3針座,或者自己開個窿入線去返左邊單元殼,四條線淨係入左邊就得,左右+-都晌晒左邊殼,因為k7全部都係用頭樑作為右邊單元引線去左邊。
HD700 or HD6xx
其實一般改平衡係唔係將 單元由L Ground, R Ground焊做 L+ L-, R+ R-就得?
單元焊點有冇分方向?
ground 變 負 就ok,做錯最多都係錯相位姐
相位應該會影響絃波對消底噪嗰瓣,唔太肯定但既然改得就最好對啱晒咁做。
聽講hifiman he6 單元掉轉polarity, 唔知係咪調音
喺悶聲呢樣嘢上hd660s 比650 有改善
其實HD660同水貨HD700差唔多錢,HD700好聽d
700個調音同600系有分別,低頻好d,高頻順d
660s始終走唔出600個種高頻失控而低頻量及質唔夠的缺點
唔好誤會,600系的確唔差,只係700好d
有無抵玩平價Dac amp枱機推介?
用緊HD800,畢直3k令蚊
m50x BT版係咪無得比?
新手無dac會唔會推唔到樓上果幾隻
TOPPING DX3PRO: 一盒點曬,有藍芽遙控

DAC:
Topping D30
Schiit Modi 3
WesionTEK Khadas Tone Board DAC
Grace SDAC

AMP:
JDS Lab Atom (上星期出,$100USD內暫時最高性價比 https://audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-of-new-jds-labs-atom-headphone-amp.5262/)
Schiit Magni 3
Massdrop THX AAA 789
thx巴打,但係我想要LCD3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞