[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

如果預mbp 既錢,買iMac 應該抵啲

純粹想試Mac OS可以hackintosh先既
btw打機同mac兩個詞唔應該擺埋一齊

傳聞mbpr 13"2015個i/o係咪有缺陷?

用左就黎接近兩年 無發現有缺陷
有冇人放MacBook Air?

321abcd7689@gmail.com
有意email我

Plz check email
想問問,mac 用咩外置ssd 好
佢apple official 果啲好唔好用
搵到隻叫samsung850evo 好似唔錯
有冇巴打介紹下
依家買imac 5k會唔會好on9 定係等2017版 但係又唔知等幾耐

5k應該唔會有更新 我估

衣家吹到恆一恆話2017Q1出新iMac,分分鐘會插多d勁parts叫撚埋做iMac Pro,順手摺Mac Pro同Mini兩條line

mac mini唔會接掛 apple都未清晒d mon mac pro 就真係...
想問 2015 pro 13" 有冇必要up上 i7, 差0.2GHz貴成千幾銀好似唔抵

申利:會vm win7, 寫下program
曾經有人話有Apple care可以拎部MB去Apple度話電親,佢會免費俾條延長線你,係留定堅?
想問 2015 pro 13" 有冇必要up上 i7, 差0.2GHz貴成千幾銀好似唔抵

請搵下翻新機
有i7/16/512 $13488

請搵下翻新機

佢應該講緊全新機
求救

BootCamp劃Partition嘅途中,黑mon restart左,之後隻Disk少左忽

入disk utility又冇得repair

唔見左40gb不特止仲冇得再劃Partition

代友問
2016無bar版13吋
-i5/8gb/512
-i5/16gb/512

無bar既性能值唔值升ram?
一般家用娛樂/photoshop少量相/無vm
曾經有人話有Apple care可以拎部MB去Apple度話電親,佢會免費俾條延長線你,係留定堅?

真 利申線已攞
btw 想問各位巴打magic mouse 有冇邊隻滑鼠墊推薦?試左好多張隻mouse 一係行唔到一係行得好卡

真 利申線已攞
btw 想問各位巴打magic mouse 有冇邊隻滑鼠墊推薦?試左好多張隻mouse 一係行唔到一係行得好卡

洗唔洗book天才?

請搵下翻新機

好提議,唔該巴打

請搵下翻新機

佢應該講緊全新機

13"只有dual core,升i7影響好細,除非你好多時間rend片同load RAW
programming方面應該幾乎無用,今時今日compile野都唔會響laptop做吧,VM就用RAM多,打爆16GB啱了
2015款都係翻新抵屌
求救

BootCamp劃Partition嘅途中,黑mon restart左,之後隻Disk少左忽

入disk utility又冇得repair

唔見左40gb不特止仲冇得再劃Partition

個file system可能已經炒炒地,我係你會backup晒衣家個Mac OS partition既data出黎再重新裝過
白手起bootcamp/分partition鑊氣少好多
代友問
-i5/8gb/512

坦巴點睇
15w既cpu 係咪有樽頸問題
唔用vm係咪唔多需要用到16gb ram?

請搵下翻新機

好提議,唔該巴打

唔駛客氣 暫時仲有好幾個款任你揀
買完15吋 mbp 2016 512ssd 板
覺得唔岩用mac 機 想放出黎 有冇巴打岩
新手一問,其實13'' MacBook pro 係咪唔係咁值得升ram呢?升完個效能分別唔大,始終都係雙春。
新手一問,其實13'' MacBook pro 係咪唔係咁值得升ram呢?升完個效能分別唔大,始終都係雙春。

好大 我覺得最少8gb 4gb真係太少
代友問
-i5/8gb/512

坦巴點睇
15w既cpu 係咪有樽頸問題
唔用vm係咪唔多需要用到16gb ram?

15w有15w好,用電少,再加埋無濕鳩touch bar放電,續航力好幾高吓
用量要求低就8GB算啦,揀得nTB都係budget有限吧,唔好expect部野做到粗重野就ok了

請搵下翻新機

好提議,唔該巴打

咁翻新 15寸 2015 12,988屌唔屌得過?

好提議,唔該巴打

咁翻新 15寸 2015 12,988屌唔屌得過?

講漏左,係相比起13寸 翻新 13,488黎講
想買mbp15",new:vision買有無伏?貪佢有分期,還是都係appleshop買?
唔留意有專帖仲係公海開咗無人覆

請搵下翻新機

佢應該講緊全新機

13"只有dual core,升i7影響好細,除非你好多時間rend片同load RAW
programming方面應該幾乎無用,今時今日compile野都唔會響laptop做吧,VM就用RAM多,打爆16GB啱了
2015款都係翻新抵屌

咁若然係15年翻新版12,488嘅15寸呢?
見佢4核但得2.2GHz會唔會反而唔夠3.1GHz雙核快?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞