[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
窮撚10k筆直可以買咩機?學生上堂睇notes用

全新只有一個選擇 MBA 13"

MBP 2016 13' 256gb
broadway 5% off + 8% refund
Just purchased

HSBC 個張?
佢係回「奬賞錢」wor。。。

Air同newmacbook有冇discount?

HSBC 個張?

咁獎賞錢都係錢既 百佳券益老母

HSBC 個張?

Air同newmacbook有冇discount?

唔知無問
依家官網mbp 15" 係咪同2015 同款同spec?
同埋頭版加埋,apple product 一轉design 實出事 2012轉rerina, 轉ip6,轉ip7 都係
Keyboard 有d制要禁到正先出到字
有時又會連出幾隻字
雖然唔係太麻煩
好唔好用耐d先去整,係唔係成個外龍換俾我

利申 2016mbp15 有applecare
Keyboard 有d制要禁到正先出到字
有時又會連出幾隻字
雖然唔係太麻煩
好唔好用耐d先去整,係唔係成個外龍換俾我

利申 2016mbp15 有applecare

成個keyboard個面換比你
想買部輕既, 我覺得mb靚仔d
有冇人用過mb?有咩意見?
平時要用MS world, pdf, excel,同睇下片咁

用office多用番window
依家半後悔中

會走位?
諗住入番部MBP 13"但諗緊買2015定2016 tb/2016 no tb好,平時應該多數拎黎睇YouTube ,做功課,聽下歌同睇notes唔會裝window同打機,有冇巴打可以比下意見,最緊要性價比高
有咩可以check到個咩軟件用緊個harddisk

成日想退出都話用緊,強制退出又驚整壞

係冇定冇人明我講咩

因為你未熄哂啲軟件

Logo下有一點=用緊 要退出先熄機

我指外置harddisk
個dock除左safari都冇野未熄
求救 更新左10.12 之後以前裝落 d 中英字典全部用唔度
有無解決方法
MBP 13吋mid2014用緊El capitan
係咪唔建議升sierra
本人用緊ios10, 有Apple watch 同beatsx
升左既話感覺上好似連貫性高啲
但係咪會冇el captain 咁順同用電量會少左?
純粹屎忽痕想升黎玩下,但如果犧牲太大,唔升都冇咩所謂

HSBC 個張?

咁獎賞錢都係錢既 百佳券益老母

8%獎賞錢可以多得幾多
想問下點樣完全熄晒個Apps
用chrome或者safari
熄咗之後佢哋兩個下面都有一點

Command Q
或者right click quit

用mac一定要習慣係right click quit先係真熄app
For 簡單剪片(用premier多)、photoshop

想買MacBook pro with tb 512/ 16g ram/

但cpu跟機2.9ghz i5 夠唔夠用?

求指教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞