[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
有冇人個touch bar 好熱?
好"辣"手咁
好"辣"手咁

咁恐怖?
我用咗一個月左右,一啲事都無
Macbook pro 2016打唔打到fm16/17?
With t/b 2.9ghz嗰部

打到
但慢到傻,仲會變煎pan

以前用mbp 2010 打都冇問題wo 熱就肯定啦

打到

sor 應該係覆lol先岩

打到

sor 應該係覆lol先岩

宜家係驚熱得濟風扇會頂唔順

唔會啦 個陣打足3年 係日日打都冇問題
好"辣"手咁

咁恐怖?

有時multi functioning成部機會好熱,連埋個t/b熱埋一份
有冇人買左lg個mon,係apple store 試左陣,幾正幾清下 有d心郁郁想買4千幾個個
好"辣"手咁

咁恐怖?

有時multi functioning成部機會好熱,連埋個t/b熱埋一份

畫圖?
我做極都係平面嘢,用唔盡部機
有冇人買左lg個mon,係apple store 試左陣,幾正幾清下 有d心郁郁想買4千幾個個

唔好,鑊氣好重

「去年 Apple 宣佈停產旗下的 4K 顯示器,並宣佈會以 LG 生產的 UltraFine 5K 作為官方認可產品,作為 Apple Thunderbolt 螢幕的後繼款式。不過 LG 方面日前承認這款屏幕存在問題,會導致畫面出現閃爍,甚至令接連屏幕的 Mac 機也當機。

有用戶發現,如果這款屏幕在使用時,附近有路由器,會令畫面出現閃爍,甚至令接連屏幕的 Mac 機也當機。LG 日前終於承認有關問題,他們會在 2月後發售的批次中增加保護層以防止屏幕因為電波干擾而出現故障。已經購買屏幕的用家,可以透過經銷商安排檢查維修。」
好"辣"手咁

咁恐怖?

畫圖?

寫paper 開ppt, pdf safari utube
用用下部機開始熱
Wine2.0幾正

唔好,鑊氣好重

「去年 Apple 宣佈停產旗下的 4K 顯示器,並宣佈會以 LG 生產的 UltraFine 5K 作為官方認可產品,作為 Apple Thunderbolt 螢幕的後繼款式。不過 LG 方面日前承認這款屏幕存在問題,會導致畫面出現閃爍,甚至令接連屏幕的 Mac 機也當機。

有用戶發現,如果這款屏幕在使用時,附近有路由器,會令畫面出現閃爍,甚至令接連屏幕的 Mac 機也當機。LG 日前終於承認有關問題,他們會在 2月後發售的批次中增加保護層以防止屏幕因為電波干擾而出現故障。已經購買屏幕的用家,可以透過經銷商安排檢查維修。」

show 出黎係幾正既

唔好,鑊氣好重

show 出黎係幾正既

唔好中計,CES公布左幾隻有USB-C既4k moon,可以插新MBP又有HDMI插其他野,個外框無咁柒同埋最緊要唔會on9無shield干擾,最抵死係LG都有份出 (27UD88-W)。我懷疑LG係特登出舊屎俾Apple玩野
Wine2.0幾正

之前諗住用wine睇波 但fail 咗
3月出新iMac 未呀,等到頸都長
有冇巴打喺aos買過野?
準備入手翻新mbp 13488果部, 但佢星期六送貨,我成日都唔喺屋企
送貨日期有冇得改?
諗住今日落order賺hsbc果5舊水cash dollar
有冇人個touch bar 好熱
好"辣"手咁

咁恐怖?

畫圖?

寫paper 開ppt, pdf safari utube
用用下部機開始熱

15" !?
會唔會係較左永遠用 discrete graphics

13inch應該係內置
3月出新iMac 未呀,等到頸都長

我部mbp2010 就黎頂唔順啦
有冇巴打喺aos買過野?
準備入手翻新mbp 13488果部, 但佢星期六送貨,我成日都唔喺屋企
送貨日期有冇得改?
諗住今日落order賺hsbc果5舊水cash dollar

同送貨公司傾就得啦
有冇人熟time machine點運作?
想問下佢個「每週備份所有先前月份的內容」
其實係指緊一個月前嘅日子是但揀一星期嘅某一日嚟備份
定TM其實係有keep起晒一個月前嘅每一日嘅備份,只係唔show出嚟?
(即係星期一佢就show之前嘅星期一咁)

因為我啲folder唔係日日一變化,唔係好多觀察到呢樣嘢
搵個最近磅嘅folder睇,我估佢係keep星期三嘅內容?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞