[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
部macbook pro 2016用咗一陣就甩coating
都唔知apple保唔保

我頂同底都貼佐貼紙,好驚到換個時成塊coating 起佐

我無用過貼
睇條線咁直似係space bar印咗落個mon到
諗住星期五過沙田同班天才嘈

屌仲諗住唔痴貼,依家究竟痴定唔痴好
部macbook pro 2016用咗一陣就甩coating
都唔知apple保唔保

我無用過貼

唔痴貼都仲可以話係apple design問題
痴咗貼甩coating apple可以大條道理話係人為問題
你自己衡量下
都唔知apple保唔保

我無用過貼

你自己衡量下

岩岩收到貨,咁我用佢本身跟機張墊隔住先cup埋個moon算
屌你幾皮野部機咁撚化學既咩
都唔知apple保唔保

我無用過貼

你自己衡量下

岩岩收到貨,咁我用佢本身跟機張墊隔住先cup埋個moon算
屌你幾皮野部機咁撚化學既咩

由第一部 MacBook pro with Retina display 開始

不斷叫大家:唔好用moon貼,唔好用keyboard套

但仍然一大堆人唔聽,搞到由保護變成破壞

又係有fd係淘寶買 macbook keyboard 套,一個星期就搞到個moon有印

樓上咪話乜都唔用都有印
係咪用家問題
我各位大佬小弟想問下問我而家買應該買MacBook pro 2015 15 inch(乜都唔加) 定係2016 13 inch 256GB 加ram好

價錢好似差唔多都係萬四

小弟得16000左右,但唔想買iMac,因為冇得拎岀街,同埋而家有部過得去嘅枱機

買嚟應該主要用logic 同pro tool

budget有限唔好考慮2016,全部野markup晒又係咩功能上既改進
底配2015 15"仲係一部好機,而底配2016 13"就係左閹右閹既雞肋,不過你都知兩部係同一價錢尤其係翻新2015
做音樂你應該會有好多時間插interface同hard drive,2016得USB-C你會需要好多dongle旁身,個新mon有DCI-P3你又用唔著
聽講黎緊部iMac 21.5"都有獨立顯示卡
好唔好等多一排
唔係好信得過今代既iris pro 6200
買左部macbook pro冇幾耐
左邊個shift制無啦啦用唔到
有冇人知係咩問題???
電池狀況話要維修,有冇巴絲知換2013 mbpr 15" early 舊電要幾錢?
電池狀況話要維修,有冇巴絲知換2013 mbpr 15" early 舊電要幾錢?

https://support.apple.com/zh-hk/mac-notebooks/repair/service/pricing
Apple Mac 筆記型電腦電池維修價格 - 香港
機型 電池價格
11 吋/13 吋 MacBook Air HK$ 998
13 吋/15 吋 MacBook Pro HK$ 998
17 吋 MacBook Pro HK$ 1,388
12 吋 MacBook HK$ 1,548
13 吋/15 吋 MacBook Pro (Retina) HK$ 1,548
有冇人知係咩問題???

2016? 因為Apple整到個keyboard太撚薄,所以有一部份機出廠或者用一陣已經有三幾粒掣唔識彈,甚至直程用唔到

https://support.apple.com/zh-hk/mac-notebooks/repair/service/pricing
Apple Mac 筆記型電腦電池維修價格 - 香港
機型 電池價格
11 吋/13 吋 MacBook Air HK$ 998
13 吋/15 吋 MacBook Pro HK$ 998
17 吋 MacBook Pro HK$ 1,388
12 吋 MacBook HK$ 1,548
13 吋/15 吋 MacBook Pro (Retina) HK$ 1,548

$1548
Btw Thankyou
有冇人知係咩問題???

2016? 因為Apple整到個keyboard太撚薄,所以有一部份機出廠或者用一陣已經有三幾粒掣唔識彈,甚至直程用唔到

我部2016一出廠就壞return key
app store更新出呢句:此更新不適用於此 Apple ID,因為此項目是由其他使用者購買,或者已辦理退款或取消。

個app係我好耐以前買完退咗款冇del到,近排出更新
見到咁我del咗佢,但app store依然仲有個更新
更新位冇得hide,試過refresh、re-login,等埋另外apps有更新出現
都係完全整唔走,點搞
有冇人知係咩問題???

我部2016一出廠就壞return key

上網睇過下 以為係撞程式
姐係要拎去整😞😞😞
用緊14年mbp13retina 用黎打lol有冇可能 會唔會過熱風扇嘈之類?

有冇巴絲解答一下

用緊15年mbpr 13 inch 打緊lol 美服

玩到 不過係嘈少少
如果用paraelle,派幾多ram好
如果用paraelle,派幾多ram好

都唔知apple保唔保

有冇相睇下?
Macbook pro 2016打唔打到fm16/17?
With t/b 2.9ghz嗰部

打到
但慢到傻,仲會變煎pan

打到
但慢到傻,仲會變煎pan

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞