[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
我想問2015 Macbook pro 嘅WIFI 速度係幾多? 用緊500Mb 上網 + r7000 router 但部macbook pro speedtest download 得2xx Mb, upload 得5x Mb

巴打你入左2015機啵
邊部

係啊,見2016 version 咁多獲氣,所以入2015版 我係買新機嘅 雖然見你地啲翻新機無伏又抵屌,但自己電子野唔太想用2手
我想問2015 Macbook pro 嘅WIFI 速度係幾多? 用緊500Mb 上網 + r7000 router 但部macbook pro speedtest download 得2xx Mb, upload 得5x Mb

巴打你入左2015機啵
邊部

係啊,見2016 version 咁多獲氣,所以入2015版 我係買新機嘅 雖然見你地啲翻新機無伏又抵屌,但自己電子野唔太想用2手

2105 15吋定13吋?
我都好頭痕
請問大家如果長期插電用會唔會有問題?如果唔應夠長插用咁應該點?thx

長插,係apple store run hardware test 舊電都仲係好healthy ,14年mbpr

衣家d laptop電長插唔會有問題的(幾年前嗰叉得多d會漲...)
Apple好似寫明MacBook電只需要一個月discharge一次full cycle就可以keep healthy

巴打你入左2015機啵
邊部

上個月都入左2015 15吋 開心使用中
翻新機係2手機黎?
請問香港邊到有 Satechi type C hub
同埋幾錢

17年買返15年spec既新機真係貴左d,等出糧即入返部15年13吋翻新機

17年買返15年spec既新機真係貴左d,等出糧即入返部15年13吋翻新機

我入$13488款 唔好同我爭
等緊usb-c 嘅手指
會用黎剪下片 執下相 做下文書野 可能會打下LOL 會拎出街用
揀邊部好?
麻煩巴打比啲意見
1) new Mac book pro no tb 13"
Or
2) 圖中第一部
3)圖中第三部

有冇多啲巴打比意見

有新買新,intel 牙膏廠隻隻 cpu 只有 10% 提昇

但 2016 macbook 13" 輕過晒其他選擇

個 mon 又靚 !

唔信自己去 retail store 試下玩對比

一定係(1)
利申用緊,有嘢想知即管問

用教育價買我又覺得可以接受既
一用adapter 就斷wifi
點搞呀

等緊到貨 有無開箱睇先
點搞呀

13tb冇問題wor 巴打咩model
點搞呀

因為你冇撚追post
上面講咗話用5G Wi-Fi
點搞呀

因為你冇撚追post
上面講咗話用5G Wi-Fi

係喎sor9

推推佢........想知係唔係個Wi-Fi出事

我BB1000,MBP 2015 15"開5GHz放R7000旁邊test

有冇多啲巴打比意見

有新買新,intel 牙膏廠隻隻 cpu 只有 10% 提昇

但 2016 macbook 13" 輕過晒其他選擇

個 mon 又靚 !

唔信自己去 retail store 試下玩對比

一定係(1)
利申用緊,有嘢想知即管問

如果剪片果啲會唔會唔夠做?
同埋見到新MacBook pro好似好多問題
搞到我都諗左好耐
如果new MacBook pro就會出 no tb

我BB1000,MBP 2015 15"開5GHz放R7000旁邊test

有冇特別野要set?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞