[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
magsafe 2 45w 係線爛咗
巴打知唔知深水埗有冇二手賣
成6百好貴
成6百好貴

我條都虧虧地
成日都唔著燈,佢macos就show係叉緊電,但其實只係唔用電池電嚟run,完全係叉過又無放過電
成6百好貴

我條都虧虧地
成日都唔著燈,佢macos就show係叉緊電,但其實只係唔用電池電嚟run,完全係叉過又無放過電

未過保養快d拎去換
突然收起晒啲15吋翻新macbook pro
mac用m$ office係咪差d?
岩岩surface pro 4轉會過離用mbp16頂配
用mac版 excel 會lag
開paralle行就好d但電就倒水到衰過用sf4

差好多
同window版唔岩排位
excel 有時會crash

個人感覺parallels 行Coherence會好少

office 365 基本無問題,
普通word, excel, powerpoint 唔會錯位。
但excel進階用家,檔案超過5mb
mac excel運作會好慢

我就係365, 錯位就好似冇
但全部file大過5mb,大量data formula
lag既感覺搞到成個感覺好差

行office 特別係excel, 用番win 好過
mac 版excel 行大file 好慢, 特別少少既file 完全開唔到, d shortcut 少好多

利申: 工作需要成日用excel
依家入手imac21.5 4k是否不智
屌你老母幾時先出新呀
mac用m$ office係咪差d?
岩岩surface pro 4轉會過離用mbp16頂配
用mac版 excel 會lag
開paralle行就好d但電就倒水到衰過用sf4

差好多
同window版唔岩排位
excel 有時會crash

個人感覺parallels 行Coherence會好少

office 365 基本無問題,
普通word, excel, powerpoint 唔會錯位。
但excel進階用家,檔案超過5mb
mac excel運作會好慢

我就係365, 錯位就好似冇
但全部file大過5mb,大量data formula
lag既感覺搞到成個感覺好差

行office 特別係excel, 用番win 好過
mac 版excel 行大file 好慢, 特別少少既file 完全開唔到, d shortcut 少好多

利申: 工作需要成日用excel

same, 仲諗住放左部sf4, 依家又唔得
仲要老婆串咁貴買番離仲癈
好采起碼LR用落好過sf4
成6百好貴

我條都虧虧地

未過保養快d拎去換

我過咗
係咪淨係可以去apple買
屌你老母幾時先出新呀

不智呀...一陣隨時3月大更新
屌你老母幾時先出新呀

16mbp發布果晚真係好失望 冇imac
果時等到依家 到住部舊機真係好想死
成6百好貴

我條都虧虧地

未過保養快d拎去換

我過咗

我有一個megsafe 2,冇穿冇爛,過保 要唔要?

Email lihk20161125@gmail.com
有無巴打macbook 嘅keyboard 有手指印?
想清都清唔到,抹極都唔甩
Mac 版World excel powerpoint 2月16 update 支援Touch bar
https://blogs.office.com/2016/10/27/office-for-mac-adds-touch-bar-support/
屌你老母幾時先出新呀

2017Q1幾乎一撚定會有新「mac desktop」
不過係唔係iMac,或者點樣改design係完全未知

有,個Track Pad都好多油
用水濕少少紙巾一抹就得
屌你老母幾時先出新呀

2017Q1幾乎一撚定會有新「mac desktop」
不過係唔係iMac,或者點樣改design係完全未知

Q1 幾時完
成6百好貴

我條都虧虧地

未過保養快d拎去換

我過咗

我有一個megsafe 2,冇穿冇爛,過保 要唔要?

Email lihk20161125@gmail.com

要啊 send咗email俾你
想問下爸打們, 到底新macbook pro (13吋) 最低spec 同埋舊版, 邊部抵用D, 事關我見佢新個部成萬蚊, 舊個部就一萬樓下,唔知佢up grade d 硬件係咪真係勁左好多, 我主要拎黎返學用,做下文書野, 睇下片咁

有,個Track Pad都好多油
用水濕少少紙巾一抹就得

我已經抹唔甩

個spacebar 最明顯,打得多中文,成日用右手手指公打spacebar
想問下爸打們, 到底新macbook pro (13吋) 最低spec 同埋舊版, 邊部抵用D, 事關我見佢新個部成萬蚊, 舊個部就一萬樓下,唔知佢up grade d 硬件係咪真係勁左好多, 我主要拎黎返學用,做下文書野, 睇下片咁

唔介意佢重量嘅就買舊版啦
舊版個LOGO識著燈
想問下巴打
MacBook Air early2015 128gb
大概放到幾錢? 當所有野無花無爛

幾吋?
13" 大約應該都有五六千掛
屌 新mbp 啲電真係廢到
屌 新mbp 啲電真係廢到

我ok wo
上堂6個鐘仲有30%到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞