[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

至於佢地講MBP 個啲問題我自己未經歷過,用得好滿意

諗諗下可能會上埋16gb 因爲差少少錢
巴打建唔建議?

梗係打爆16GB

Agger
岩岩pc換Macbook pro w tb
想物盡其用用埋個hdd 同ssd 各一個
有冇咩好既type c外接盒好介紹?

http://m.price.com.hk/product.php?p=236945&tr_so=m&tr_ref=cat_100084&tr_op=338&tr_prh=269_358&tr_pp=6&tr_pn=1&tr_ti=30&tr_ct=2&tr_h=i6I3mMRuIZb&tr_vt=1
Wavlink 呢隻得唔得?
巴打們我想問下大家
我前幾日部hp機壞撚左
搞到要急急腳換電腦做功課
我想問macbk d機易唔易壞
同埋for文書加打機係咪唔值買mac機
巴打們我想問下大家
我前幾日部hp機壞撚左

打機嘅話,Mac機算吧啦
假如你堅持想買macbook ,我建議買2016 mbpr 15" high-end spec
巴打們我想問下大家
我前幾日部hp機壞撚左

假如你堅持想買macbook ,我建議買2016 mbpr 15" high-end spec

因為我只求唔易壞機 唔知買咩brand好同埋筆直買得mac air
有冇人用bettersnaptool 個friend 介紹完,好好用(Windows 做野最方便既fuction 黎到mac要俾錢買
無知一問,Air玩boot camp屌唔屌到?
同埋邊到有windows 7嘅key
巴打們我想問下大家
我前幾日部hp機壞撚左

因為我只求唔易壞機 唔知買咩brand好同埋筆直買得mac air

講耐用
2015 版應該比2016好

條oled touch bar 用到3年都偷笑

買埋apple care 到條bar 有事去換
有冇人用Safari好慢 用chrome又好大食

firefox
用咩清潔個mon 好
巴打如果買macbk,通常會唔會加三年保養架你地? 加多成2千蚊有d貴
巴打如果買macbk,通常會唔會加三年保養架你地? 加多成2千蚊有d貴

同埋打算買翻新機既2015好d定係學生價既2016version好d 唔該哂

同埋打算買翻新機既2015好d定係學生價既2016version好d 唔該哂

翻新機用住先 用到type-c/touchbar成熟再換就差唔多
利申:翻新機sales

翻新機用住先 用到type-c/touchbar成熟再換就差唔多

巴打買機有無折

巴打買機有無折

無呀
我成日推人買翻新機 好快會比人誤會係打手

我會加 用左兩年幾 上個月去整 佢幫我換曬logicboard ssd 一蚊都唔洗比

巴打買機有無折

無呀

你打手到 我都認得你
有無人覺得sierra 開機好撚耐

巴打買機有無折

無呀

你打手到 我都認得你

對大家荷包著想者
何樂而不為

巴打買機有無折

無呀

你打手到 我都認得你

對大家荷包著想者
何樂而不為

我都覺係幾抵屌嘅

利申:買新機
有無人覺得sierra 開機好撚耐

Sierra真心廢
剛入手就發現問題:
用鴨寮街轉插 接駁 普通USB 頭既Hdd -> 上唔到網
但係
用Vxxxxxx Usb hub 接駁 普通USb 頭既hdd -> 冇問題

有冇巴打解答到?

另外,
小弟係會用LR 執相,所有raw 檔都置放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞