[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
如果要backup 埋部iphone, 512GB ssd 係唔係走唔甩?

同埋8GB 同16GB RAM 係唔係差唔遠?

ram 睇下你攞部機做乜先?
攞來做普通文書機8GB
玩開adobe 之類相關16GB
如果要backup 埋部iphone, 512GB ssd 係唔係走唔甩?

同埋8GB 同16GB RAM 係唔係差唔遠?

ram 睇下你攞部機做乜先?
攞來做普通文書機8GB
玩開adobe 之類相關16GB

adobe 都係間唔中玩下 都係普通執下相, 同剪少少片咁..
唔知點解moon邊既Coating損左 想問下會唔會有得整? 買左超過一年

過左保未?
甩coating 好似有得整返
之前有個型號有免費換MOON

15年之前出有得換,舊年已經開始講,冇保其實都有得換
4個鐘有得攞,

利申:已換

Early 2015 model
Btw 我上年ownership programme果陣好似冇買Apple Care + 但佢宜家寫repair係去到2018年,其實兩樣野係咪有分別
之前冇諗過128GB 8GB ram會唔夠用 宜家剪剪下片執下collections都覺得唔夠用 但又冇得官方upgrade specs
用咗2016 mbp no tb 一星期 開心使用中
之後加個外置芒

咩spec? 用電量方面點?

乜都無加
我用學生價買
之前去旅行一星期
無差電
一日用一個鐘到上下youtube spotify
都仲淨15%
有冇人放MacBook Air?
如果普通文書 上網睇片
係咪15'mbp no touch bar已經用
有無巴絲想交換Printer?
HP Officejet 5740換 Officejet 6230(太遲買 無哂5740 )
主要係有得scan野 唔洗返學校等
我可以加小小錢去換 不過原諒窮學生無太多錢
感謝各位
如果普通文書 上網睇片
係咪15'mbp no touch bar已經用

mbp2016 15"冇no tb版,一係就2015 15"
Mbpr16 TB 15" 有咩case/sleeve推介

同求
macbook pro 2016 13"
上amazon或者ebay搵到果啲都係for macbook pro retina
袋咗部機都一定oversize少少

321abcd7689@gmail.com
有意email我
有無巴絲想交換Printer?
HP Officejet 5740換 Officejet 6230(太遲買 無哂5740 )
主要係有得scan野 唔洗返學校等
我可以加小小錢去換 不過原諒窮學生無太多錢
感謝各位

I know that feel bro 我依家scan野用手機scanner 再airdrop 落mac
幾時出2016 pro case 架 個散熱都唔同
一用adapter斷wifi點搞
我個magic keyboard好似shortshort地
打空白鍵出 =(空白同=)
delete 出(delete 同F12)
咩事?壞咗?
有冇人放mpbr 13 諗住平平地收部做文書野
有無人收我部 2016 macbook pro 13 吋 無touchbar .
Base model (8g ram, 256 ssd)
無任何花痕. 買左唔夠一個月 保養到十二月尾.全套齊.10000齊頭放
一用adapter斷wifi點搞

巴打部機係咩型號?
有冇touch bar?
用邊隻adaptor?

BTW
有冇巴絲試過用普通尿袋差macbook pro 2016 (with touch bar)
諗緊不如去黃金買個usb c to usb a adapter / usb a to usb c adapter + usb a (公頭) to usb a (公頭) cable 試下

有無人收我部 2016 macbook pro 13 吋 無touchbar .
無任何花痕. 買左唔夠一個月 保養到十二月尾.全套齊.10000齊頭放

match?

62783401 要既直接whtsapp

match?

match?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞