[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
For 簡單剪片(用premier多)、photoshop

想買MacBook pro with tb 512/ 16g ram/

但cpu跟機2.9ghz i5 夠唔夠用?

求指教

2016 13" 個部首選加 ram, 次選加ssd
除非重量問題 or $$$$$$$ 因素
勸人買15"

低壓版cpu, workload 重少少都可以煎蛋

其實本身都用緊15"MacBook pro(2011😅)
有時覺得太大部帶出去做野真係唔方便

但呢部2016又好似問題多多 等新update又唔知幾時
MBP 13吋mid2014用緊El capitan
係咪唔建議升sierra
本人用緊ios10, 有Apple watch 同beatsx
升左既話感覺上好似連貫性高啲
但係咪會冇el captain 咁順同用電量會少左?
純粹屎忽痕想升黎玩下,但如果犧牲太大,唔升都冇咩所謂

唔好升呀, 受害者
舊電倒水咁倒
我宜家都要 downgrade
trackpad2 係咪一定要10.11?
2017 PHOTOSHOP開心版有無人搞左
想問買mbp係兇澤百記同係apple store買係咪冇乜分別? 係兇澤百記買完再去apple store買apple care + 點睇?
想問買mbp係兇澤百記同係apple store買係咪冇乜分別? 係兇澤百記買完再去apple store買apple care + 點睇?

依家無左14日退, 邊度買都一樣, 平就得

今時今日,真係無咩理由再去Apple retail store 買

咁邊度買mbp/imac最抵?

今時今日,真係無咩理由再去Apple retail store 買

咁邊度買mbp/imac最抵?

我建議去 aos apple online store 買macbook
可以定製加ssd displat card
可以送到你門口
重點,有14日退貨,換貨!!!

仲有14日退咩
For 文書,聽下歌,睇下YouTube
買mbp 2015定mbp w tb好?邊部耐用啲
MBP 13吋mid2014用緊El capitan
係咪唔建議升sierra
本人用緊ios10, 有Apple watch 同beatsx
升左既話感覺上好似連貫性高啲
但係咪會冇el captain 咁順同用電量會少左?
純粹屎忽痕想升黎玩下,但如果犧牲太大,唔升都冇咩所謂

唔好升呀, 受害者
舊電倒水咁倒
我宜家都要 downgrade

多謝巴打
因為我見到一尾二月好似出左新os update 話會fix 倒水電
以為會好左,先再諗升唔升

耐用一定 2015
2016太多設計缺陷!

但2016外觀靚好多!moon 靚好多!
speaker又大聲!
keyboard雖然多問題,但用慣後幾好打

巴打知唔知,2016 tb舊電用到幾耐,上網睇好似話好快就要差

有啦,已經搞掂

耐用一定 2015
2016太多設計缺陷!

speaker又大聲!

巴打知唔知,2016 tb舊電用到幾耐,上網睇好似話好快就要差

我15",開住safari同ae嚟用兩三個鐘左右,得返廿零三十%

耐用一定 2015
2016太多設計缺陷!

speaker又大聲!

我15",開住safari同ae嚟用兩三個鐘左右,得返廿零三十%

巴打有冇up到最新os? 又好似話fix 左

有啦,已經搞掂

Adobe幾時先支援tb

耐用一定 2015
2016太多設計缺陷!

speaker又大聲!

有up,唔覺用電量有分別

耐用一定 2015
2016太多設計缺陷!

speaker又大聲!

有up,唔覺用電量有分別

13吋tb去到9-10個鐘
上網買係咪唔送澳門? 我想睇下片 up下旅行相 主要係屋企用買邊款macbook好? 冇位擺枱機
上網買係咪唔送澳門? 我想睇下片 up下旅行相 主要係屋企用買邊款macbook好? 冇位擺枱機

咁做咩唔係銀河買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞