[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
唔知做乜鳩
呢排部mbp又係關埋唔識sleep
成日夜晚瞓瞓吓有whatsapp通知(無開power nap)
同埋次次熄機個itunes都freeze咗喺dock度搞到熄唔到,要option+command+esc force close咗佢先得

(仲有我就咁撳power都係唔識sleep)

早幾日試過幾次有fd Facebook message我
一個message個os彈132個提示有message
加埋之前的問題
我懷疑係咪特登個update 搞到你以為有問題要換新機

利申:mbpr mid-14
你地用咩套
你地用咩套

之前就咁用硬膠殼
但刮花晒之後把鬼火整咗個皮套
窮撚用7500左右買mba,次次返工開工一開機除咗一開機login打password之後,都會彈無數個叫你打apple id 個password,我知係授權去用save響icloud啲password,但有冇方法一login打一次就得/永遠都唔使再打呢,浪費我時間
當然啦,我咩公司啲login同acc name都save曬,又無理由叫我放棄icloud save咗既passwords

有冇人幫到我
你地用咩套

之前就咁用硬膠殼

皮套有無圖睇下
你地用咩套

之前就咁用硬膠殼

皮套有無圖睇下

係邊個花

Case or macbook
窮撚用7500左右買mba,次次返工開工一開機除咗一開機login打password之後,都會彈無數個叫你打apple id 個password,我知係授權去用save響icloud啲password,但有冇方法一login打一次就得/永遠都唔使再打呢,浪費我時間
當然啦,我咩公司啲login同acc name都save曬,又無理由叫我放棄icloud save咗既passwords

有冇人幫到我

Setting到搞?
你地用咩套

之前就咁用硬膠殼

皮套有無圖睇下

知唔知Apple果啲好唔好用
你地用咩套

同問,大家有冇推介
你地用咩套

同問,大家有冇推介

Taobao
你地用咩套

同問,大家有冇推介

Taobao

用緊côte&ciel
你地用咩套

之前就咁用硬膠殼

皮套有無圖睇下

係邊個花

你地用咩套

之前就咁用硬膠殼

皮套有無圖睇下

自己整
MacBook有無Adblock
學生哥無咩錢睇中mac mini,偶爾攞黎做下功課,有機會要剪片(功課需要),閒時上下網,2.6嗰隻夠唔夠做?

最少都要用fusion drive嗰隻
如果唔係LOAD到末日都未掂

我見佢2.8就已經裝左fusion drive嘅
2.6就可以自己改
即係話如果我買2.6改fusion都可以load得順?

Fusion drive 會好啲
但最爽當然ssd 啦

其實買舊版(2012)自己裝ssd最慳

唔該曬巴打先
窮學生哥再砌砌條數
張爛鬼學生證平得嗰幾舊

點解唔砌機

唔鐘意用window

砌機一定好過mac mini 一係就直接macbook pro
有冇巴打有用開thunderbolt dock?事關我想部iMac 2011可以有個USB 3.0可以用下
btw lm

行thunderbolt嘅嘢應該都唔平
我搵隻平嘅外置hdd都搵咗好耐
所以個頭遲下都轉到usb type-c咁款,根本冇人用

TB2堆dock隻隻二千起跳,好用夠port既款就三千
我有郭2015 15"都打算過買dock,不過一計過性價比就算數,反正都做唔到包叉電一線走天涯
新MBP個TB3用USB-C做頭其實係好事,部野係柒響斬晒其他port姐

唔該咁多個巴打先
你地用咩套

之前就咁用硬膠殼

皮套有無圖睇下

係邊個花

我個膠套應該無事掛 好不安
mac mini 2012 升值?

fever d 人仲賣得貴過2014

有冇人幫到我

Setting到搞?

唔得喎 都仲要打 點set好

有冇人幫到我

Setting到搞?

唔得喎 都仲要打 點set好

Reset all setting la
想買部MacBook 做野,主機,文書工作,上網聽歌再加極少量既執相,有時stream打下機。MacBook 13 TB係咪最好選擇?定等3月MacBook 12 update好
mac mini 2012 升值?

fever d 人仲賣得貴過2014

我覺得i7版先有咁既價值,4c8t連最新一代mini i7都唔夠佢勁,另外可以加ram都係佢吸引之處,i5都得,但只有2c4t,但我建議都係買i7版最好
想買部MacBook 做野,主機,文書工作,上網聽歌再加極少量既執相,有時stream打下機。MacBook 13 TB係咪最好選擇?定等3月MacBook 12 update好

13 tb sure
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞