[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
好快就3月,會唔會搞events 呢
學生哥無咩錢睇中mac mini,偶爾攞黎做下功課,有機會要剪片(功課需要),閒時上下網,2.6嗰隻夠唔夠做?

最少都要用fusion drive嗰隻
如果唔係LOAD到末日都未掂

我見佢2.8就已經裝左fusion drive嘅
2.6就可以自己改
即係話如果我買2.6改fusion都可以load得順?

岩岩收左係大陸收左部日版 換左三星 850EVO 250GB SSD
最低階戈部 4GBRAM 開心使用中
學生哥無咩錢睇中mac mini,偶爾攞黎做下功課,有機會要剪片(功課需要),閒時上下網,2.6嗰隻夠唔夠做?

2.6就可以自己改

Fusion drive 會好啲
但最爽當然ssd 啦
好快就3月,會唔會搞events 呢

ipad mac

2.6就可以自己改

但最爽當然ssd 啦

其實買舊版(2012)自己裝ssd最慳

2.6就可以自己改

但最爽當然ssd 啦

唔該曬巴打先
窮學生哥再砌砌條數
張爛鬼學生證平得嗰幾舊

2.6就可以自己改

但最爽當然ssd 啦

唔該曬巴打先
窮學生哥再砌砌條數
張爛鬼學生證平得嗰幾舊

點解唔砌機
如果我好似用win機咁drag & drop d 相入部mac度,之後add埋入"相片", 如果要del d相是咪要兩邊都del?

唔知有冇人介紹過
我前幾日買左呢粒野貼左係mba度,頭先keep住播波airplay上電視睇+用safari上網
19蚊黎講效果唔錯,部機明顯冇之前咁熱

個page 啲野咁平嘅 battery case 29蚊

2.6就可以自己改

但最爽當然ssd 啦

唔該曬巴打先
窮學生哥再砌砌條數
張爛鬼學生證平得嗰幾舊

點解唔砌機

唔鐘意用window

2.6就可以自己改

但最爽當然ssd 啦

唔該曬巴打先
窮學生哥再砌砌條數
張爛鬼學生證平得嗰幾舊

點解唔砌機

唔鐘意用window

http://www.hackintosh.com

忍多陣儲多陣錢 寧願用好少少 都千其咪一時衝動買咗個low grade嘅

唔知有冇人介紹過
我前幾日買左呢粒野貼左係mba度,頭先keep住播波airplay上電視睇+用safari上網

真係好平 得閒上去睇下先
幾時出imac 呀!!!!!!!!

唔知有冇人介紹過

慢慢迫入去
唔知做乜鳩
呢排部mbp又係關埋唔識sleep
成日夜晚瞓瞓吓有whatsapp通知(無開power nap)
同埋次次熄機個itunes都freeze咗喺dock度搞到熄唔到,要option+command+esc force close咗佢先得
唔知做乜鳩
成日夜晚瞓瞓吓有whatsapp通知(無開power nap)
同埋次次熄機個itunes都freeze咗喺dock度搞到熄唔到,要option+command+esc force close咗佢先得

(仲有我就咁撳power都係唔識sleep)
如果iMac 5k (2015 late) 想加ram, 買邊隻ram 好

唔知有冇人介紹過

慢慢迫入去

上個禮拜放工時間去
嘩屌你老味條走廊迫撚過年宵
好多廢老/阿叔好鐘意行,聽到有個人講話每個禮拜都會特登去睇下有咩買

同埋夏天冇咩事都唔好去,勁撚多人一齊迫,汗味好撚勁又焗
留耐少少都暈係入面

不過d野真係好撚平,係平撚過淘寶

唔知有冇人介紹過

慢慢迫入去

上個禮拜放工時間去
好多廢老/阿叔好鐘意行,聽到有個人講話每個禮拜都會特登去睇下有咩買

留耐少少都暈係入面

好撚驚俾人屈非禮

唔知有冇人介紹過

慢慢迫入去

上個禮拜放工時間去

留耐少少都暈係入面

好撚驚俾人屈非禮

隻手好似腦魔咁舉高
唔知做乜鳩

(仲有我就咁撳power都係唔識sleep)

早幾日試過幾次有fd Facebook message我
一個message個os彈132個提示有message
加埋之前的問題
我懷疑係咪特登個update 搞到你以為有問題要換新機
有冇巴打有用開thunderbolt dock?事關我想部iMac 2011可以有個USB 3.0可以用下
btw lm

行thunderbolt嘅嘢應該都唔平
我搵隻平嘅外置hdd都搵咗好耐
所以個頭遲下都轉到usb type-c咁款,根本冇人用
窮撚用7500左右買mba,次次返工開工一開機除咗一開機login打password之後,都會彈無數個叫你打apple id 個password,我知係授權去用save響icloud啲password,但有冇方法一login打一次就得/永遠都唔使再打呢,浪費我時間
當然啦,我咩公司啲login同acc name都save曬,又無理由叫我放棄icloud save咗既passwords
部mbp搵唔到藍牙耳機 有冇解決辦法
兩邊藍牙功能都冇壞到,Mbp連到外置藍牙喇叭,耳機連到iphone

利伸:Mbp(retina, 13-inch, early 2015)
耳機:(Jpride) JPA1 MK-II
有冇巴打有用開thunderbolt dock?事關我想部iMac 2011可以有個USB 3.0可以用下
btw lm

行thunderbolt嘅嘢應該都唔平
我搵隻平嘅外置hdd都搵咗好耐
所以個頭遲下都轉到usb type-c咁款,根本冇人用

TB2堆dock隻隻二千起跳,好用夠port既款就三千
我有郭2015 15"都打算過買dock,不過一計過性價比就算數,反正都做唔到包叉電一線走天涯
新MBP個TB3用USB-C做頭其實係好事,部野係柒響斬晒其他port姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞