[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
部翻新2015 mbp到左貨,好彩屋企有人簽收
有冇巴打有平靚正type c線推介

請問中文版鍵盤有啲咩分別?
請問中文版鍵盤有啲咩分別?

有速成碼?
mac用m$ office係咪差d?
岩岩surface pro 4轉會過離用mbp16頂配
用mac版 excel 會lag
開paralle行就好d但電就倒水到衰過用sf4

差好多
同window版唔岩排位
excel 有時會crash

個人感覺parallels 行Coherence會好少
btw, mac openvanilla近排更新咗有智慧選字
但打字按完space後再揀智慧字都會跳咗一板,bug撚到

唔好等,快啲Report bug

其實我用開yahoo keykey
但如果fix好啲bug可以轉用openvanilla,打字feel到係快啲
再者yahoo keykey停咗更新好耐

Apple 個速成真係好鬼煩
之前上網睇過翻新mac既開箱,原來最新又轉左
而家係咁

新手想問吓我想買16 mbp 13吋,但我張學生信用卡上限得一萬,如果想做分期係咪做唔到?
而家係咁

新唔新淨
淘寶綠聯

淘寶綠聯
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【热卖绿联苹果USB-C充电线双Type-C数据线12寸新款MacBook公对公转】¥P9kVj7lPxA¥http://c.b1yt.com/h.dl2tAo?cv=P9kVj7lPxA&sm=ea2257
https://lihkg.com/thread/126304/page/1

MBP mid-2009 battery cycle 二百幾但得65%電。洗唔洗換電池?值唔值得投資換SSD?

Thanks!!!!
想問whatsapp 個選字bugs 係唔係仲未fix 到

選字box彈去第度?

NO. 係無論打咩字都好啲選字都係個幾個字

淘寶綠聯
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【热卖绿联苹果USB-C充电线双Type-C数据线12寸新款MacBook公对公转】¥P9kVj7lPxA¥http://c.b1yt.com/h.dl2tAo?cv=P9kVj7lPxA&sm=ea2257

唔敢插淘寶野落部mac到
而家係咁

新唔新淨

新既一樣
btw, mac openvanilla近排更新咗有智慧選字

但如果fix好啲bug可以轉用openvanilla,打字feel到係快啲

速成好講選字排位同操作習慣
所以一唔同就好難用 (所以解釋到點解啲咩新速成全部收晒皮)
真係唔知寫個輸入法班人諗緊乜,根本唔係用家

淘寶綠聯

你去高登黃金買轉插線/頭啲鋪頭其實都係淘寶貨

淘寶綠聯

你去高登黃金買轉插線/頭啲鋪頭其實都係淘寶貨

Belkin條線好唔好用?

速成好講選字排位同操作習慣
所以一唔同就好難用 (所以解釋到點解啲咩新速成全部收晒皮)
真係唔知寫個輸入法班人諗緊乜,根本唔係用家

用左一陣香草,發現聯想詞個function 仲係幾bug 下,好多字明明字庫有但去到選字表度消失左

轉返yahoo keykey 算
[url]https://lihkg.com/thread/126304/page/1
[/url]
MBP mid-2009 battery cycle 二百幾但得65%電。洗唔洗換電池?值唔值得投資換SSD?

Thanks!!!!

差好多
同window版唔岩排位
excel 有時會crash

個人感覺parallels 行Coherence會好少

office 365 基本無問題,
普通word, excel, powerpoint 唔會錯位。
但excel進階用家,檔案超過5mb
mac excel運作會好慢

我就係365, 錯位就好似冇
但全部file大過5mb,大量data formula
lag既感覺搞到成個感覺好差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞