[Mac撚]用家/買機集中討論 (3) 賀年送鳩猴

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
要換MacBook
想問下
MacBook pro冇touch bar 16gb ram同MacBook pro 有touch bar 8gb ram
邊個比較好
要換MacBook
想問下
MacBook pro冇touch bar 16gb ram同MacBook pro 有touch bar 8gb ram
邊個比較好

我自己會揀沒touch bar 打字多粒esc掣唔係實體真係搵黎搞
Btw 搭單問下 百老匯 豐澤買會唔會有野送?
要換MacBook
想問下
邊個比較好

我自己會揀沒touch bar 打字多 粒esc掣唔係實體真係搵黎搞
Btw 搭單問下 百老匯 豐澤買會唔會有野送?
其實同樣8fb ram 256 16pro
大家會要no tb定有tb?
諗緊要唔要加2千上 平時都係用來上下網寫下ppt同p相多
請問大家記唔記得大專開學優惠有無得升Ram同CPU? 唔該
請問大家記唔記得大專開學優惠有無得升Ram同CPU? 唔該

其實同樣8fb ram 256 16pro
大家會要no tb定有tb?
諗緊要唔要加2千上 平時都係用來上下網寫下ppt同p相多

用緊有TB版
其實條TB 唔係成日用,不過用起上黎好方便,好似我平時轉色、打中文字揀詞組、emoji 呢啲都幾方便🤔
話時話,MBP with TB 條touch bar 可唔可以自己改咩software 用乜嘢界面?
好似用WhatsApp 嗰陣可唔可以加多個emoji 嘅shortcut
話時話,MBP with TB 條touch bar 可唔可以自己改咩software 用乜嘢界面?
好似用WhatsApp 嗰陣可唔可以加多個emoji 嘅shortcut

自己可以改,但功能有限

Whatsapp mac 個app 暫時冇touch bar emoji
反而第三方whatsapp app 有touch bar emoji

即係等寫app個人加上去

openvanilla sup 唔support TB?
新手用左mbp2015半年左右,想問大家係唔係臨瞓前先會關機架?平時隔幾個鐘唔用住係咪睡眠就得?
新手用左mbp2015半年左右,想問大家係唔係臨瞓前先會關機架?平時隔幾個鐘唔用住係咪睡眠就得?

我部air 好耐無熄過
晚晚都係cum 埋算

iMac 就會熄,macbook 都係cum 埋就算
Mac機個大專生優惠要透過學校買定可以就咁去門市同佢講?
個safari無啦啦死左 restart 左部機幾次都開唔到
想知AppleCare可唔可以再續
MBPR買過一次但就到期
想知AppleCare可唔可以再續
MBPR買過一次但就到期

梗係無

可以喺 AOS 同 門市 用,到時同佢哋講用大專優惠就得,可能需要 check 學生證
有冇巴打back多個HyperDrive Thunderbolt 3 USB-C Hub for MacBook Pro? 請PM

Telegram: Fitsu
Type-c to lightning 插新MacBook 到幫iPhone 充電會唔會快啲?而家用hub一抽野有啲煩
如果用indesign做書籍排版
photoshop同illustrator做書的封面

有時候要帶出街

買邊部macbook比較好?

macbook pro tb 15" 2.6 同2.9 ghz 有幾大分別?
好想搵番部i7 mac mini 2012 server 呀

我有兩部響手
二手好難搵,有都係i5或者單drive版要買線

賣唔賣
問多次
有冇人用chrome時會周不時閃下閃下 出咗咩事?重裝完都係咁

可以喺 AOS 同 門市 用,到時同佢哋講用大專優惠就得,可能需要 check 學生證

去門市買iPad用過 要學生證
但大學優惠送多d野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞