【多圖】‎【天文】‎NASA 影像導賞

1001 回覆
764 Like 7 Dislike
有文
其實而家都唔係睇SPEED定CAPACITY, 主要睇$$.

不過而家回收Rocket都試掂晒, 之後就係近月軌道起station, 然後運貨去火星

好正
由之前這裡沒有光追起
但文科撚
答唔到嗲
http://www.bbc.com/news/science-environment-43976977

霍金去太空漫遊前10日既論文. 用String theory講多重類似平衡宇宙

雖然應該去返大大之前個D POST會岩D TOPIC.

不要問只要信
唔緊要啦,有睇已經好好
霍金已經諗緊Phy係點係big bang個陣走出黎
皮已正
個model t<0無solution
咁你想佢點答
所以話, 華人唔好教書.

無任何探求心學乜人教PHY
好耐無追過依個post了~ 估唔到仲有咁野野睇!!

早兩年係智利參加過一個star grazing tour, 話可以睇到木星
點知都淨係睇到一個白色既發光球體
到底有幾多人俾人呃過
https://medium.com/@night_wing/%E5%BE%9E%E6%B5%81%E8%A1%8C%E6%9B%B2%E6%AD%8C%E8%A9%9E-%E8%81%BD%E5%AE%87%E5%AE%99%E5%A5%A7%E5%A6%99-ep-4-fa2b9efd8590

因為我一個禮拜要出一篇medium,雖然只係copy舊文,但整理同搵歌都用好多時間,所以呢到更新就好慢啦,而且反正都唔係好多人追,咁我都唔出咁急啦,慢慢bow。
整理完可讀性應該高左既,有興趣可以睇、like同share下啦
高汁留名
講下樓主點睇planet x,如真存在,估計究竟有幾大?
留名
佢係睇白色木星,我係睇白色土星,唔一樣架
睇過個mv有幕影大紅班個氣旋 好靚好迷人
建議你由第一個post睇起
咁你地可以交換睇埋佢
文科jj留名 好好睇
起碼土星都仲有個土星環可以睇下
木星同睇其他星星有咩分別
唔同
木星好大粒
其他星最多見到「光點」但木星好容易見到成個盤面
當然,都只是白色一塊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞