你問我答 澳洲移民 (3)

1001 回覆
34 Like 6 Dislike
留名
457岩岩比人reject左
而家appeal緊,巴打有無類似既case係做得翻生,機會大唔大

另外公司問題,就算approve到,我諗兩年後都未必轉到pr
所以諗緊我再讀定叫女朋友過黎讀好,我本身au finance bachelor,巴打有無咩好介紹,快d容易d拎pr
想問下working holiday過去搵而家做緊D office工
係咪咪無乜可能
想過去搵返自己呢利既工 再比公司擔保移民 係咪機會好微

唔想打擊你,所以如果你真係有咁既打算既話,送你一句good luck。
Queensland讀緊vet 想問呢行移民難唔難同有咩要注意

呢行唔難移民,係難讀。好多實習,加油。
457岩岩比人reject左
而家appeal緊,巴打有無類似既case係做得翻生,機會大唔大

另外公司問題,就算approve到,我諗兩年後都未必轉到pr
所以諗緊我再讀定叫女朋友過黎讀好,我本身au finance bachelor,巴打有無咩好介紹,快d容易d拎pr

呢種情況要了解成個case先知有無得救。我係有做過係其他代理refuse,係我呢度重新遞交成功既。

Finance background最好都係轉accountant。
想問下working holiday過去搵而家做緊D office工
係咪咪無乜可能

唔想打擊你,所以如果你真係有咁既打算既話,送你一句good luck。

有無聽過有人搵到office job
係咪咪無乜可能

有客既朋友既朋友有聽過一次咁大把。
幫朋友問問如果想u grad後過澳洲讀master in speech pathology (應該19年入學),畢業後仲有冇機會移民澳洲?因為政策成日變,佢怕過嚟讀完之後又移唔到。同埋而家呢個occupation嘅分嘅cut off大概係幾多?thanks
幫朋友問問如果想u grad後過澳洲讀master in speech pathology (應該19年入學),畢業後仲有冇機會移民澳洲?因為政策成日變,佢怕過嚟讀完之後又移唔到。同埋而家呢個occupation嘅分嘅cut off大概係幾多?thanks

19年入學讀兩年master即係最快都21年,你估我係先知可以預測到4-5年後既移民政策?

我只能按宜家既政策黎俾意見,speech pathologist係可以移民既,咁專業既occupation應該都唔會remove架啦。
係咪咪無乜可能

18年3月開始僱主擔保移民會全部取消 巴打你即使成功搵到office工都冇左僱主擔保呢條路行
我有fd就係澳洲大學畢業搵到office工做左幾個月公司睇好佢話擔保佢點知半年前收緊僱主擔保職位第一下cut左佢果種職位搞到佢以家灰曬
收唔到 invite
Actuary需求多唔多 幫人問
巴打 係skilled visa list 度有話需要各方面嘅editor 我係london magazine做緊 而家有一年經驗 有無咩計仔
巴打 係skilled visa list 度有話需要各方面嘅editor 我係londonmagazine做緊 而家有一年經驗 有無咩計仔
係咪咪無乜可能

18年3月開始僱主擔保移民會全部取消 巴打你即使成功搵到office工都冇左僱主擔保呢條路行
我有fd就係澳洲大學畢業搵到office工做左幾個月公司睇好佢話擔保佢點知半年前收緊僱主擔保職位第一下cut左佢果種職位搞到佢以家灰曬

紅字錯,應該係話將會係三月改革。457改名為TSS。
收唔到 invite

尋晚有invitation喎。
Actuary需求多唔多 幫人問

有的。
巴打 係skilled visa list 度有話需要各方面嘅editor 我係londonmagazine做緊 而家有一年經驗 有無咩計仔

暫時無州可以直接比擔保。如果你真係想移民既話,我會建議你做好以下準備工作然後等ACT開海外州擔保時盡快申請。

你有相關bachelor學歷既話,可以做個職業評估先,然後考個四個7。咁樣等ACT收海外人士州擔保你應該可以馬上遞交州擔保走489/190。

暫時無州可以直接比擔保。如果你真係想移民既話,我會建議你做好以下準備工作然後等ACT開海外州擔保時盡快申請。

你有相關bachelor學歷既話,可以做個職業評估先,然後考個四個7。咁樣等ACT收海外人士州擔保你應該可以馬上遞交州擔保走489/190。

我bachelor係uk讀第2科㗎 咁得唔得? 如果無直接俾擔保係咪難啲會有澳洲公司肯請海外editor?
我岀年會到澳洲讀岀版 係咪唔應該揀讀一年graduate diploma?讀2年就master
唔該哂你呀
如果我係澳洲有一間公司,我可唔可以自己申請自己去做野?

我bachelor係uk讀第2科㗎 咁得唔得? 如果無直接俾擔保係咪難啲會有澳洲公司肯請海外editor?
我岀年會到澳洲讀岀版 係咪唔應該揀讀一年graduate diploma?讀2年就master
唔該哂你呀

Bachelor唔係相關major既話就要兩年工作經驗先可以通過職業評估。

你呢種文科類都好難可以技術移民,一般都只能考僱主擔保。

你一係就讀個兩年master,兩年master讀完出黎先可以攞一個畢業生簽證,俾你留兩年係澳洲工作。Grad Dip攞唔到呢個畢業生簽證。
如果我係澳洲有一間公司,我可唔可以自己申請自己去做野?

原則上係唔得。自僱係移民局唔容許既。
係咪咪無乜可能

係 但TSS分兩年制、四年制
兩年制做完都冇得拎永久visa
四年制做滿三年可以轉永居但申請人要本身有兩年相關工作經驗再加Ielts4個6
根本上留學生大學畢業後都唔會符合到四年制既條件
就咁睇落同取消所有僱主擔保冇咩別分
係咪咪無乜可能

四年制做滿三年可以轉永居但申請人要本身有兩年相關工作經驗再加Ielts4個6

宜家好多unions都仲嘈緊,希望你提到既未必係最終既改革。
係咪咪無乜可能

宜家好多unions都仲嘈緊,希望你提到既未必係最終既改革。

乜原來仲有灣轉?
我好希望我個fd留低係度囉 身邊d fd大部份都留唔到一個又一個走曬好sad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞