你問我答 澳洲移民 (3)

1001 回覆
34 Like 6 Dislike
Thanks. 有D似。又有D似Business Intel Analyst. 這行太新。
聽講僱主擔保簽證又有變,好似話要有3年工作經驗

如果澳洲藥劑畢業重有咩方法pr到
係呀 真係狗屎撞棍俾我畢業搵到份工
想請問,加老婆名申請189,190,489(state/family)
老婆要考邊個ielts?(general /academic)
同埋係咪4.5 straight 就夠
佢唔係on skill list,無分加果隻
謝謝!
寫reference letter 公司letter head
仲有糧單,稅單,僱傭合同等。
唔加分既配偶可以考雅思overall 4.5黎avoid語言費A$4890。
可以考慮先走485,然後去偏遠地區藥房搵工走489/190。
評估機構ACS可以俾 occupation recommendation。
你去讀個carpentry課程,然後要你舅父將個裝修生意搞正規,或者可以擔保你。
如果已經無做點算?
我本身喺維州讀(墨爾本),係咪出南澳西澳或者塔斯先多啲機會190
通常都係擔保返自己省grad,你讀乜?
藥劑
我既評估機構係VETASSESS
因為舊老闆都已經離開舊公司,所以用唔到letterhead紙印reference letter,咁請問係咪封reference letter要做statutory declaration 先得?

statutory declaration係要我做定幫我寫reference letter個舊老闆做?

去民政事務處宣誓得唔得?
我既評估機構係VETASSESS
因為舊老闆都已經離開舊公司,所以用唔到letterhead紙印reference letter,咁請問係咪封reference letter要做statutory declaration 先得?

可以做SD,會有說服力D。唔做既話,普通簽字都可以。

statutory declaration係要我做定幫我寫reference letter個舊老闆做?

建議當然係舊老闆。

去民政事務處宣誓得唔得?

可以。
VIC完全唔擔 Pharmacist。去Tas攞Job Offer會比去南澳/西澳容易D批州擔保。
通過Paraprofessional就可以加5分。
上述材料應該係在職期間就會有。
巴打點睇新個個翻譯試 唔知難唔難想自修加多5分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞