你問我答 澳洲移民 (3)

1001 回覆
34 Like 6 Dislike
請問澳洲境外工作經驗足5年係加5分 定10分?
係SYD讀緊Education,Major in primary
技術移民list無primary Education
邊幾種方法可以拎到pr?
讀個master of early childhood?
Or有無其他方法?
係SYD讀緊Education,Major in primary
Or有無其他方法?

一係轉中學,一係early childhood 啦,不過都係70分
我係hk做緊qs 就黎三年 未有牌
有ielts
機會大唔大?
可以pm?

機會大小要depend on你既學歷,工作經驗內容,同雅思有無4個7.

要PM我可以高登 search Coupet。
https://forum.hkgolden.com/ProfilePage.aspx?userid=143771&type=pm&page=1
Or有無其他方法?

一係轉中學,一係early childhood 啦,不過都係70分

正解。

Or搵間學校擔保你做小學教師。
http://www.abc.net.au/news/2017-12-15/china-blames-australia-for-disrupting-stablility-and-peace/9264190

你估仲會唔會批中國人移民?

點解你會認為呢類 national dispute 會影響批中國人移民?澳洲政府唔似方丈咁小氣。

批唔批中國籍申請人移民仲有好多其他因素,而暫時都算係利大於弊。況且澳洲移民局已經一直致力提高移民既質素,所以質素低既大陸人已經陸陸續續被隔出黎。
讀緊civil
仲有幾年畢業
好驚突然cut
依家仲有冇得擔保父母移民
係咪得番十年往返簽證同埋冇左福利
請問係澳洲讀part time course, 拎唔拎到 在澳洲讀書果5分?
想問下係香港做緊Early childhood teacher 剛先1年 來年想去澳洲讀多個ECE學位 然後可唔可以直接留係個邊工作 工作滿幾年就係個邊人?定一定要做技術移民?IETS overall 得6

感謝解答
想問下係香港做緊Early childhood teacher 剛先1年 來年想去澳洲讀多個ECE學位 然後可唔可以直接留係個邊工作 工作滿幾年就係個邊人?定一定要做技術移民?IETS overall 得6

感謝解答

要IELTS 8877
巴打 想問下 係布里斯本讀CIII>diploma 果個要幾錢左大口
請問係澳洲讀part time course, 拎唔拎到 在澳洲讀書果5分?

海外生唔可以pt 讀
唔係潑冷水,依家想去移民嘅唔好諗啦 要怪就怪你偉大祖國

唔識就咪on9

唔識就咪on9

自己睇下最近譚保講咩.國家之間紛爭,人民受害.永恆不變既定律

佢講乜代表唔到國家,就政策而言,暫時無變,而且今時今日技術係以分計數

唔識就咪on9

自己睇下最近譚保講咩.國家之間紛爭,人民受害.永恆不變既定律

佢講乜代表唔到國家,就政策而言,暫時無變,而且今時今日技術係以分計數

總理講野代表唔到國家 就算佢唔係真係講人民嘅心聲,某程度上都反映緊政策會點行。以分計又點?佢唔批就唔批架啦。依家搞緊可以繼續,plan緊嘅就冇架啦

你有無睇到turnbull差不多又俾自己黨友拉落嚟?有無睇2party prefer係邊個黨領先緊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞