你問我答 澳洲移民 (3)

1001 回覆
34 Like 6 Dislike
想問下八大既master
其實係咪meet 到requirement 就收?
香港讀degree 仲洗唔洗考ielts?
Depends on 你想報邊個master,有D major會對英文高要求(例如Education,Social Worker)既話就要IELTS一定要作為其中一部分要求。
一般都係今日立法通過,過一兩日甚至馬上開始實施。
巴打,廚師(Chef)
係咪已經確定左 457/TSS 轉186(顧主擔保永居),要求ielts 要 4個6分?
垃圾兄

我係485,大學果時已經做左application developer到宜家有3年半
宜家等緊ACS full skill assessment.
想問下關於Victoria state sponsorship 190
State gov 係唔係改左requirement?
因為我上佢website 無左高分英文豁免
之前睇如果有job offer ielts 4條6都可以

之前:
http://www.liveinvictoria.vic.gov.au/information/?a=17014

宜家無左
新:
https://liveinmelbourne.vic.gov.au/migrate/skilled-visa-faqs

多謝解答
住緊係TAS
有tas 既問題想知我可以幫忙解答
想問下樓主如果想sponsor 屋企人489 過黎既話
佢489 個一年係咪未有福利?要去到887個陣先算係pr?
你指既屋企人是指?
老老實實,我無印象維州擔保有話有job offer英語減免呢件事。
是的,依家轉PR已經要4個6,無睇到理由會翻轉頭。
All applicants must have an International English Language Testing System (IELTS) score of at least six in each band score. Certain occupations require a higher standard of English for the purpose of state nomination - these occupations are specified on the Visa Nomination Occupation List for Victoria.

Applicants who are currently working in their nominated occupation in Victoria and have been for at least six months, may be exempt from meeting higher English language requirements and should apply for nomination.

不過我打算照交EOI ,同時再考四條7。

Btw,宜家等ACS skill assessment 好耐 應該要最少8個星期
最近189 攪乜? 次次都得咁少quota, 最近2個月都係 300一次invitation
利申:2613 65分
我想投資移民 三年拎passport 加買樓 澳洲讀緊大學 要幾錢?
哦,沒遇過類似情況所以無印象。主要係因為依家無4個7都幾難湊夠分。

維州又唔係穩擔,所以一般都係建議湊高分提高競爭力。
唔好意思,唔留個人聯絡,可以既話請加密或者係高登PM我。
估計係因為NZ Stream,移民局無經驗所以壓住Invitation擔心之後會overflow。建議你盡量往高分湊或者試下州擔保。
最穩陣既投資移民係你有澳幣 5 million ,從開始都攞 Citizenship 最少8年。

其他投資移民類別既話,從準備都入籍,10年吧。
我見quota 仲未用到一半(2900/6200),會唔會用唔晒就算?
有可能,總quota用完就停,唔係睇個別occupation既quota。
總quota 係邊度睇? thanks
住緊係TAS
有tas 既問題想知我可以幫忙解答
想問下樓主如果想sponsor 屋企人489 過黎既話
佢489 個一年係咪未有福利?要去到887個陣先算係pr?
你指既屋企人是指?

我細妹
你應該已經係PR?只有定居係TAS既PR先可以擔保親屬。

佢 489 個一年係未有福利。要攞到 887 先算係有 PR 先有福利。
最快最快要幾年?
邊度睇唔明?

投資移民既話,最快8年。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞