你問我答 澳洲移民 (3)

1001 回覆
34 Like 6 Dislike
點睇social work master
好似無乜人用呢個方法移 驚難讀又無人請
我喺澳洲讀左3年u
係咪可以唔洗考ielts果4條7?

係澳洲讀完3年bachelor係做評估時可以免4個7,但係到申請移民湊分時4個7係必須吧。

唔該哂巴打
不過佢大部份d學校入學要求要讀science我又係讀商科既
巴打你接得多唔多social worker移民既case?

唔太明呢句,商科背景都可以入學啊,你申請左邊間?

我都有occupation係social worker既移民case,不過唔多因為其實唔係咁麻煩,一般都可以DIY。

諗住讀uq
但佢Prerequisites寫住話要An approved bachelor degree with demonstrated study in social and behavioural sciences.
我見其他u都係有類似既野

巴打我2018入學 monash master of social work
本人bba底,我d手續都係今年先搵agent幫手搞既
根據我個人經驗,melbourne得monash收非social類底
其他幾間我都apply過但reject哂

ching介唔介意私下交流..我本身諗住18年去讀..但屋企有事要擱置
巴打 想問下 係布里斯本讀CIII>diploma 果個要幾錢左大口

你指學費既話,總學費大概澳幣兩萬左右。

好有興趣 有冇多少少資料

你想讀邊科?我幫你查查exact amount。
請問要讀D咩COURSE, 同讀幾耐先可以拎到 "在澳洲讀書果5分"?
如果讀 LANGUAGE(例如英文), 讀1年, 得唔得?

偏遠地區學習, 又有無咩特定條件?

THANKS

一定要係Degree(bachelor/master/PhD),Diploma,或者 Trade Qualification (Certificate III/Certificate IV)。

最少full-time讀兩年。
點睇social work master
好似無乜人用呢個方法移 驚難讀又無人請
我喺澳洲讀左3年u
係咪可以唔洗考ielts果4條7?

係澳洲讀完3年bachelor係做評估時可以免4個7,但係到申請移民湊分時4個7係必須吧。

唔該哂巴打
巴打你接得多唔多social worker移民既case?

唔太明呢句,商科背景都可以入學啊,你申請左邊間?

我都有occupation係social worker既移民case,不過唔多因為其實唔係咁麻煩,一般都可以DIY。

諗住讀uq
但佢Prerequisites寫住話要An approved bachelor degree with demonstrated study in social and behavioural sciences.
我見其他u都係有類似既野

巴打我2018入學 monash master of social work
本人bba底,我d手續都係今年先搵agent幫手搞既
根據我個人經驗,melbourne得monash收非social類底
其他幾間我都apply過但reject哂

ching介唔介意私下交流..我本身諗住18年去讀..但屋企有事要擱置

有無tg?
巴打 想問下 係布里斯本讀CIII>diploma 果個要幾錢左大口

廚/整車
heyhey689
樓主
我係舊登 PM 左你
想問下關於VISA 189 問題
謝謝你

廚/整車

利申:我一般唔做QLD,所以都係即查網上價格,直接以Agent名義去問可能會有差異,只供參考。

Cookery
Academia Australia - A$23000 - CIII+CIV+Diploma
https://www.academia21.com/PDF/Fees/Fee_Chart_2018_INTERNATIONAL_Dec_2017_v2.pdf

InTech - A$10000 - Diploma
https://intech.edu.au/diploma-of-automotive-technology/
樓主
我係舊登 PM 左你
想問下關於VISA 189 問題
謝謝你

覆左。
以agent名義問係平d定貴d?
佢寫8x10week 其實一星期番幾多日
同埋整車得一年 係咪再報讀一年另外既課程?

廚/整車

利申:我一般唔做QLD,所以都係即查網上價格,直接以Agent名義去問可能會有差異,只供參考。

Cookery
Academia Australia - A$23000 - CIII+CIV+Diploma
https://www.academia21.com/PDF/Fees/Fee_Chart_2018_INTERNATIONAL_Dec_2017_v2.pdf

https://intech.edu.au/diploma-of-automotive-technology/

以我所知一個禮拜上3-4日。

廚/整車

Cookery

同埋整車得一年 係咪再報讀一年另外既課程?

如果你問申請畢業生簽證485既話,是的。
我意思係 有冇好似廚果隻package
2年先有5分麻? 但係咪讀完呢個就已經有十分?
如果係咁 應該搵agent 好d定唔搵agent好d

廚/整車

Cookery

以我所知一個禮拜上3-4日。

如果係咁 應該搵agent 好d定唔搵agent好d

Agent應該可以問到平D既。
請問ovhc for 485 visa 個start date 應該寫幾時?因為都未知visa幾時批出…

另外想問遞交visa申請 要唔要等到收到AFP police check clearance張信先遞表?

Thank you and Merry Christmas
我依加係學生 我個 visa到下年11月尾先完
但我第一個course已經讀完
黎緊二月又再比多筆錢讀第二個course
啱啱好個學費係partner visa fee
想慳返啲錢
我同男朋友同居夠一年
想轉partner visa
請問如果student visa未完轉唔轉到
麻煩樓主
1 Start Date 大概先寫兩個月後,按先時審理既等待時間。

2 填表時填遞交AFP既reference nunber就可以,唔需要等收到。

Merry Christmas
你既student visa一日有效,一日都要繼續讀書enrol。就算妳遞交左配偶移民申請,妳既學生簽證都要明年11月先會結束,所以都繼續交學費,如果唔係比學校取消簽證妳會幾大獲。
我依加係學生 我個 visa到下年11月尾先完
但我第一個course已經讀完
黎緊二月又再比多筆錢讀第二個course
啱啱好個學費係partner visa fee
想慳返啲錢
我同男朋友同居夠一年
想轉partner visa
請問如果student visa未完轉唔轉到
麻煩樓主
你既student visa一日有效,一日都要繼續讀書enrol。就算妳遞交左配偶移民申請,妳既學生簽證都要明年11月先會結束,所以都繼續交學費,如果唔係比學校取消簽證妳會幾大獲。

所以我唔需要完曬student visa先轉partner visa
聽講下年七月之後簽證費要aud10k
唔需要,你地滿足同居一年既要求同有足夠材料就可以遞交。

簽證申請費方面... 我唔肯定是咪真係會升到10k,加就梗架啦。
多謝你聖誕都覆我哋

另外想問依家申請趕唔趕到二月頭批, 如果趕唔切是咪可以申請bridging visa A 工作?

仲有我諗住開個ImmiAccount 時佢話過email 俾人用咗, 應該係IDP 申請student visa 用咗我個email, 依家冇password入唔到去, 請問可否用第二個email 申請個新account?

Thanks
You are welcome

BVA係當你係境內遞交485時自動生成,然後等你現時有效簽證到期後自動開始生效。

不過按你既描述,你應該依家就可以開始full time工作了。

可以用另一個email申請一個新既immiaccount。
請問ovhc for 485 visa 個start date 應該寫幾時?因為都未知visa幾時批出…

另外想問遞交visa申請 要唔要等到收到AFP police check clearance張信先遞表?

Thank you and Merry Christmas
1 Start Date 大概先寫兩個月後,按先時審理既等待時間。

2 填表時填遞交AFP既reference nunber就可以,唔需要等收到。

Merry Christmas
多謝你聖誕都覆我哋

另外想問依家申請趕唔趕到二月頭批, 如果趕唔切是咪可以申請bridging visa A 工作?

仲有我諗住開個ImmiAccount 時佢話過email 俾人用咗, 應該係IDP 申請student visa 用咗我個email, 依家冇password入唔到去, 請問可否用第二個email 申請個新account?

Thanks
You are welcome

BVA係當你係境內遞交485時自動生成,然後等你現時有效簽證到期後自動開始生效。

不過按你既描述,你應該依家就可以開始full time工作了。

可以用另一個email申請一個新既immiaccount。

其實依家情況係二月頭開工,想係開工前番一番香港放假。如果番香港會否影響BVA? 因為睇到BVA個condition係唔可以離境

另外我個student visa係18年3月先到期。咁是咪代表要等到student visa 到期,BVA生效先可以工作??

仲有BVA生效期間是否已經需要ovhc ?

thanks 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞