你問我答 澳洲移民 (3)

1001 回覆
34 Like 6 Dislike
咁如果我係citizen 係澳洲出世又點計
我想問如果自己aus pr 係香港同老婆生仔
個仔會唔會直接有pr
可以申請孩子簽證101,係PR。

pr過去生唔係個b即刻係公民咩?
PR身分係境外出世既小朋友唔可以馬上成為公民,最多只能成為PR。

PR係境內生既小朋友先係自動成為澳洲公民。
咁如果我係citizen 係澳洲出世又點計

你係citizen就你個仔邊到出世都係㗎啦,除非你個citizenship都係非澳洲出世同繼承返嚟。好似係咁上下
唔該
例如昆洲 佢寫要6年相關經驗 岩岩讀完那來6年相關經驗
邊個話一定係比岩岩讀完既人?
同你講話去讀書無經驗 你話最好拎州擔保
又話唔係一定比岩岩讀完書既
明白了
我想問呢,我當年係拎住IVE張Higher Diploma邊工作邊讀part-time degree既,工作性質都係related既,咁work experience countable既年份可以計埋讀緊part-time degree果幾年嗎?
我想問呢,我當年係拎住IVE張Higher Diploma邊工作邊讀part-time degree既,工作性質都係related既,咁work experience countable既年份可以計埋讀緊part-time degree果幾年嗎?

對唔住,追完post知道唔可以了,sorry
咁澳洲除左昆州仲有其他州,例如塔斯馬里亞州,如果你係該州既畢業生既話,就可以唔需要無條件擔保。
例如昆洲 佢寫要6年相關經驗 岩岩讀完那來6年相關經驗
邊個話一定係比岩岩讀完既人?
同你講話去讀書無經驗 你話最好拎州擔保
又話唔係一定比岩岩讀完書既
明白了
咁澳洲除左昆州仲有其他州,例如塔斯馬里亞州,如果你係該州既畢業生既話,就可以唔需要工作經驗就可以無條件擔保。

當然其他要求都要達到,例如雅思4個6,通過職業評估等。
有住minimum 2/3年就無問題好似係
點會有人想去澳洲?
巴打,澳洲仲缺唔缺Building Services Engineer?
係咪要考左牌先可以用技術移民?
啱啱先同個fd講開mechanical engineer - building service ,問佢移唔移民返去
建唔建議考Toefl?writing有得打字,仲要係用美式英文。
我打算係墨爾本register domestic relationship
跟住申請境外partner visa
可唔可以搵你幫手?
Tg:themissessie
未考過TOEFL,唔清楚所以no comment。
應該係需要既,因為有好多相關建築?

移民唔需要考牌。
點解會唔想?
邊度黎既講法?
請問樓主,黎緊移民新政如果通過,PR轉公民除左要PR夠4年外,係咪一定要子女響澳洲生活先可以做公民?
我指我嘅子女黎澳洲生活,我先可以做公民?
想申請189 技術移民
想問例如9月是33歲生日,我7月先申請技術移民,計唔計返32歲呢?因為32歲前高分點,就係差嗰5分先夠60 分
多謝巴打分享
想問下occupational therapy flag咗未
打算係mel讀2年哩科master
拎到pr機會大唔大
感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞