你問我答 澳洲移民 (3)

1001 回覆
34 Like 6 Dislike
其實依家搞489要幾多分先穩

Depends on邊個地區,NSW戈班會容易D,一般本身50-55分都OK。

諗緊點過tra

TRA係相關學歷 = JRP -> 1年Full-time -> Full Skills Assessment。

457取消仲有得咁行

評估還評估,457取消還457取消,點解有關係?

先攞485將評估搞掂,真係做唔到僱主擔保既話,再走489/190都可以。
依家其實仲有無開店自保呢回事 例如我開間亞超or餐廳 之後再擔保自己
因爲依家澳洲wh緊 大學又讀19 social science 眼睇無乜其他辦法有機拎pr
澳洲一年至兩年經驗都加五分
依家其實仲有無開店自保呢回事 例如我開間亞超or餐廳 之後再擔保自己
因爲依家澳洲wh緊 大學又讀19 social science 眼睇無乜其他辦法有機拎pr

好困難,首先學歷未必匹配擔保職位,此外一般店仔宜家都擔保唔到太general既職位(例如收銀,經理),最後移民局會對於自僱既申請睇得特別緊,所以一般都唔建議走呢條路。
咁我真係好似無乜方法可以行
我舅父一家都係citizen 有無辦法可以擔保到我 但佢地住起Sydney 做緊小生意
Data analysis, machine learning, AI etc.
Plumbing 應該冇再收oversea
Invitation突然少左咁多係咩原因?

Btw可唔可以留個contact?
邊類型既小生意?
當。
可以考慮 Australian Industrial Systems Institute 既相關課程,收海外生。
有可能係由於新NZ Stream用左一部分Quota。

你可以係高登PM我。
未必係好選擇,同埋退休人士除左投資好大舊錢,好似冇辦法申請到
唔係好明,佢之前係NZ 條隊同189分開?跟住依家又話合埋黎計?

我75分會計十一月頭申請唔知今年仲有冇機 佢上round唔收上上round收得80分個班人

太耐冇上高登唔記得左密碼
可以既話telegram 詳細少少問
https://t.me/buliamore
今年唔得
下年都一定得
唔洗咁驚喎巴打

btw, 75分咁堅
做撚左三年野岩岩先考到英文全7喳
好驚臨門一腳俾澳洲政府玩死
舅父做小型裝修
舅母就蔬菜包裝廠工頭 地産同物業管理都有做下 佢做得好廣 但無邊瓣做得掂
澳洲做野加澳洲讀書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞