懇求傳媒界的朋友幫忙:政府6/7000萬港幣遺產公帑 去錯了澳洲墨爾本

1001 回覆
10 Like 735 Dislike
衷心希望你早d死,等香港政府唔會得到嗰8千萬
唔明白點解係有人在港大社科闖出笑話 大家又話我有病

有冇社科朋友可以幫我同Kenneth 送Charlotte Kwok 去澳洲做護士?
你地鍾意啦

Vanessa Chung & Charlotte Kwok’s bf 正屎窟鬼 2019年起已經唔鍾意Vanessa又成日同佢做愛 又話好怪 又話佢係假既 成日纏住我

無啦啦Vanessa走後又報警 在仁安醫院執左Charlotte 做愛 事主「我淨係想做愛」同事話in a serious relationship 隔住范永強又話同我結婚

我從來都冇研究過佢地兩個咩樣
這篇連登的文章由一名自稱梁愷家(Hera Leung / Monica Leung)的用戶發佈,她描述了與一筆巨額遺產有關的事件,並希望能夠引起傳媒和網絡的關注。她提到:

1. 背景人物:文中提到她是香港中文大學的畢業生,並在2017年確診為ADHD。她強調自己過去缺乏常識,尤其是她的家庭也沒有很強的社交和常識能力。

2. 事件描述:一位名為Uncle Fred(劉文光先生)的逝世者,原本希望將6/7000萬港幣的遺產捐贈給香港政府。然而,這筆巨額遺產卻被其親戚接收,並流向了澳洲墨爾本,而非遵從原本的遺願。

3. 她的損失:她表示自己和一位朋友Jason楊國樑對於這筆遺產的處理方式感到遺憾,並且認為自己因為這件事失去了一大筆金錢和對人性的信任。

4. 目的:她希望通過這篇文章,引起網民和傳媒的注意,還有機會將事件報導出去,並能引發對此遺產問題的關注。她希望能夠為已故的Uncle Fred挽回名譽,並揭露這筆遺產的錯誤處理。她還特別希望能夠將此事件擴展到澳洲。

總結:

這篇文章的作者希望通過連登這個平台,尋求傳媒的幫助來報導這筆捐款遺產的錯誤流向,並希望這能夠改正已故Uncle Fred的遺願,避免不應得的人得到遺產。作者認為自己的家人和自己缺乏常識,從而錯失了對這筆遺產的掌握,她感到非常受傷和憤怒。

為何在連登發文:

連登作為一個熱門的網絡論壇,具有廣泛的用戶群,能夠迅速引起網絡社群和媒體的注意。發文者希望利用連登的影響力,將這個遺產的問題公開,並尋求更多人的幫助和關注。
你地鍾意啦

Vanessa Chung & Charlotte Kwok’s bf 正屎窟鬼 2019年起已經唔鍾意Vanessa又成日同佢做愛 又話好怪 又話佢係假既 成日纏住我

無啦啦Vanessa走後又報警 在仁安醫院執左Charlotte 做愛 事主「我淨係想做愛」同事話in a serious relationship 隔住范永強又話同我結婚

我從來都冇研究過佢地兩個咩樣

唔明白點解係有人在港大社科闖出笑話 大家又話我有病

有冇社科朋友可以幫我同Kenneth Chung送Charlotte Kwok去澳洲做護士?
無病識感既白卡真係痴撚線
唔知依個癲 定係 真人騷 癲
表達能力0分
都唔知up乜柒

官恩娜係做乜撚野?
浪費人時間
睇到啲負評數同留言
我就放心了
我有病還我有病 事主有問題還有問題 日日唔同 成日彈出彈入 Vanessa好極有限啦 真係慘 俾人拖足咁多年仲要冇錢分 仲要搞到係港大社科咁難睇 我都係想同Kenneth攞返個公道啫
是但啦 啲人睇到范永強 & 鍾智浩 & Vanessa Chung & Charlotte Kwok 4個名咪得囉
Thank you!
睇完樓主IG見到好地地一個正常女仔攪到而家咁樣有啲sad
希望樓主早日康復
咁你即係鍾意Kenneth定范永強
范永強過去了 佢同Stella Ip都係俾面事主 俾人擺左上枱姐 希望大家尊重返Stella
都話同Kenneth報緊仇
全真人真事 事主滿口大話 Vanessa & Charlotte 就慘 遇著優柔寡斷日日唔同的事主 個個都好嬲好委屈的
睇咗醫生 食咗藥未?
加油 正向面對!痴線都可以有人生!
你成個post得呢句我睇得明 文句通順左
睇撚完都唔知up乜春,似白卡post
我見你之前話係Kenneth lover 但又最愛范永強,有少少睇唔明。
搞笑姐
事主話娶我返屋企訓教 Kenneth又俾哂啲錢我
呢個重我左我 @sen.words 留言叫我快啲死
我人生最既事其中一樣係入左CCCU遇到Kenneth 唔係入大學 唉 好想變返19/20歲 青春都係無價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞