懇求傳媒界的朋友幫忙:政府6/7000萬港幣遺產公帑 去錯了澳洲墨爾本

1001 回覆
10 Like 735 Dislike
我最愛范永強啊 在順利癲左添 鍾智浩叫我有料就報仇 唔使過加拿大都報到仇啊

有問題搵返事主Mr C啦 係佢俾機會我係到表演
我亦都可以講我生平俾人蝦俾人搞俾人搵笨得多 我亦都係返學咁多年都覺得好不安和一頭霧水 你地搵返事主Mr C啦 我生平亦從來未試過咁小學雞呀
中文大學幾時收啲表達能力咁差學生?
有關於選美和我個人的質素:
我亦都有自知之明。在社科俾面事件都係拉左好多無辜的人落水,除了楊嘉驃。

有關於香港小姐2024,我係連第一次面試的電郵亦沒有收到,即係好多人都笑好多奇怪的人的面試。

我上年已經想報地球小姐,香港不流行選美和國際選美,我覺得自己是著數了。上年是沒有派出香港代表參加地球小姐2023。今年Sasha先生才第一次在香港搞一個比賽,規模確實不大。其他參加的女仔身高一七幾,我只有164cm,她們亦都係剛剛出來社會工作的廿歲出頭。我在社會工作了數年,很清楚社會是非常現實的。只係我覺得老緊,想要個人生珍貴的回憶和倩影,我亦都不怕俾人笑。

我亦報了多數人覺得很cheap的亞視的亞洲小姐2024,我亦都不怕俾人笑,對我而言,人生有這個珍貴的旅程和回憶是更重要的。

我原意亦都不想影響到順利天主教中學和其他同學(除了陳穎詩),我亦沒有預計事件越來越大,我的社科俾面事件 帳戶 @sen.words 已達約10000 views,亦都不受控制。我的情緒亦都不受控制,就好似其他順利天主教中學的觀眾一樣。
更正:

有關於選美和我個人的質素:
我亦都有自知之明。除了無辜的楊嘉驃,在社科俾面事件都係拉左好多無辜的人落水。
傻傻地,搶返黎我又無份分
再講得你話去錯姐
我亦都不怕俾人笑,亦都唔介意你們鬧我是白卡,雖然我不是白卡,亦都唔介意你們屌返我的老母,亦都唔介意你地好似鍾智浩咁成日鬧我癲左。

事實當年我沒有報讀港大社科,睇Michelle L.在LinkedIn上的GPA,我的GPA應該是夠分入港大社科的 (我最後一個學期都可以講我是free ride了Y🐰姐,又靚女又聰明又好人的她成日都俾面我)。

在Year 2,我都係覺得冇乜嘢想要,亦都未準備好去下一個stage。我覺得遺憾和抱歉的事情就係未夠負責任,影響到其他同學。同埋真係應該先出來社會工作鍛鍊好自己,都唔好講講英文,我的表達能力、社交能力真係稍弱。

搞到今天呢個局面,我都覺得好失禮,亦都想盡快回復正常的生活。建議大家都係搵返事主Mr C啦。
如果沒有遺囑,根本沒有證據確定逝者遺願
給直系親屬合理合法
除左叫你去睇醫生 應該冇咩幫到你
好多精精病人都唔知自己有精神病,你都係去驗一驗
我知道。

我都唔清楚社科俾面事件,最後會否是我自殺。我都當這個是我人生最後生存的機會,不過如果真係要離開這個世界,我都想解開這個遺憾。雖然錢係冇收到,I miss Uncle Fred。
我暫時未確認到劉文光的先生最後的身家

我忘記了是我還在讀大專還是大學的時候 娥姐劉美娥女士先離世 所以最後的數字 我真的不清楚 亦都唔係係度吹水 就算是6000萬5000萬4000萬定3000萬都係好多錢

我還在讀高中的時候認識到Uncle Fred 佢個人的身家是有3000幾萬

因為我未出來社會又超級天真嬌和缺乏常識 我亦都真心冇諗過阿伯的金錢

有關於跌錢的部份:
就是2018年 我在很忙碌的學期中在中文大學唔上唔落期間 都花時間幫想我是女兒的Uncle Fred到超級市場買日用品 我知道這是很小的事情

我都是出來社會工作才發現大家冇着數都唔做 阿伯是冇人理的

都希望大家唔好再話我有精神病 在連登出白卡post 我屋企人又唔理我了 如果我屋企人理我 我一早就是德望學校畢業、香港大學畢業、不用在這裡為了金錢搏一搏了 我是覺得很遺憾和無奈 都冇辦法
我在這裏就是為了另一個8位數字的身家 做了這個很現實的工作 我認清了現實 Mr C在港大社科送上門 我亦都不會放棄這個機會

只可以講大把人冇錢亦都冇愛

再聽我父母的話 我估我一早已經死左了 我亦都不會將全部責任怪在順利天主教中學上 幾廿歲人都唔知現實係乜 咪生仔啦
我亦都唔肯定Jason楊國樑先生和Gladys梁潔梅女士會否參與。

Mr C的家庭是有數千萬,澳洲Uncle Fred的兄弟姊妹親戚未來都是有數千萬的家庭,我亦都是從來真心唔驚警察和律師的。我冇錢,我的父母冇料,但是我有料!

大家亦都唔使當我Lulu,話我攞啲垃圾出黎,又冇常識。沒有常識和天真的我已經死了,呢年我做咁多事情就是為了另一筆巨額金錢和Mrs C這個身份。我亦好清楚只有現實,我參加選美,我有自知之明,只是我亦都感受到青春流逝中。
事主Mr C有家底,月入超高,有穩定工作。

我做咁多事情,我承認我是不擇手段,亦都是為了金錢。

佢在港大社科送上門,我(和Kenneth C)一招打爆機都是志在必得的。

我呢幾年我都冇打低,不是靚女又沒有身材的一級榮譽畢業Vanessa C。只係Mr C不知道我是老幾。

至於其他人的名譽、順利天主教中學的名譽,原意我都不想是影響到的,只係對家Mr C和他的有錢老母從來都冇聽我講啫。建議大家都係找返事主尋求賠錢啦。

同埋我唔咁樣做,我就係你們口中所講的LOSER!
我不會否認我搞咁多事情是為了另一個數千萬,1000萬又好2000萬又好3000萬又好4000萬都好,我是精神病都好,我接受了現實冇着數係唔做的!

我的父母冇料俾返更好的學歷我,亦都冇料俾返八位數字身家我。

總之現在有舊肥肉在港大社科送上門,一招打爆機我是志在必得的!

我都幾肯定CUHK C K現在是收左皮。
同埋建議所有不滿的順利天主教中學畢業生搵返事主啦,我亦都唔清楚聽日起范永強和事主是否還是朋友。

我們社科俾面事件開始了一段時間,事主曾經發訊息俾我,叫我提及他的名字,我先冇咁蠢。點知你會否轉頭告我,口號只得一個,條件都只得一個!歡迎各位找警察和律師。這個條件我和Kenneth Chung在港大社科叫得起!
誰我都冇興趣了,范永強都冇興趣,我只對銀紙有興趣。我都係學返Mr C在港大社科目中無人。我亦都真心唔係想搞到其他的同學和順利天主教中學。只係咁多個月來,尊貴的 Mr C & Mrs C 冇聽我講野姐,我亦都唔知佢地影響到咁多人覺唔覺得唔好意思。

我都係一直在分享我中一到出來社會工作數年的真實故事。不過楊嘉驃同學係真無辜的,就算這個是我人生另一個污點,我都不會否認。我亦都唔想影響到 Mrs F and Kahlian ,但係發生了。

我亦都唔知之後係點收科,不過建議大家都係搵返事主啦。在港大社科,Kenneth C 和我從來都沒有理虧。
我依家識嘢了,大嗱嗱幾千萬,我今天不稱霸,呢世都冇面。亦都可以講范永強都冇面俾。

社會弱肉強食,返學亦都係咁,只係我咁多年太戇居。

建議大家搵返事主索償啦!人地大把錢啊!

我亦都可以講,周街返工都大把人離婚分錢,我唔搞到咁大,呢世都冇面!
都已經講左一段時間,唔知道尊貴的 Mr C & Mrs C 係咪唔聽人講野。我亦都可以講友誼是無價的,好多人都冇。如這段友誼沒有了都可以講自己攞嚟。我都係學返你地目中無人,我和Kenneth Chung的面子是最重要的。
我都唔係反轉豬肚就係屎既人,俾人搞俾人蝦俾人搵笨就有我份。我亦都唔會否認我做咁多野都係為左錢。我亦都冇在Vanessa C失勢的時候fight低佢,亦都冇襯阿伯病攞佢命。不過出黎現實的社會工作,我認清了現實。我都唔排除我會自殺,我當呢個係我生存的最後機會。
仲幻想緊你有資格攞到一蚊遺產?

你連情婦都唔算

你單純仇富 怨自己屋企冇人地uncle咁有錢姐
事件已經在我未出身,天真嬌的時候發生了。我亦都冇收到Uncle Fred任何的錢,我亦都不是為錢。只係想公開他真實的遺願。我都係一個好人,佢都確實幫過好多人。
樓主你不如去睇睇醫生先?
建議你搵返事主Mr C啦!

佢在港大社科闖出笑話,纏住我幾年,就咁發左個訊息給我母親,還有寄了信件給我的父親就算。我只希望可以在廣大的觀眾面前找回公道。

其他人的面子確實都不在我考慮範圍之內,雖然我原意亦不想影響到其他人。
我亦都會在這裏發誓,除了我唯一的和解條件,我寧願自殺都不會再聯繫事主Mr C。我方(我和 Kenneth Chung)從來沒有理虧。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞