懇求傳媒界的朋友幫忙:政府6/7000萬港幣遺產公帑 去錯了澳洲墨爾本

1001 回覆
10 Like 735 Dislike
個家人真係慘,比個白卡纏住
人際關係我相信對好多人黎講都係好難,每個人都係獨立個體。冇期望,冇失望。特別係未出黎社會,和出黎社會後,人與人的關係更難維繫。

因為我家庭背景既關係,我係特別冇常識,對成年人的世界係完全一無所知。不過回想,應該個個搵Uncle Fred都係為左着數,得我會理佢,亦都係其他人口中聽到佢話我對佢最好。

依家出黎社會工作幾年,其實都意識到社會係錢錢錢錢錢同着數着數着數,啲人冇着數都唔做,有着數咪朋友同親戚。好現實啊!想像唔到90幾歲做左幾十年既阿伯係咩感受。不過我回想都覺得Uncle Fred knew his place知道要俾着數人。

呢件事係我人生最大既遺憾。時機同小朋友老年人社交落差問題,Uncle Fred都係一個內斂的introvert。
我心裏很清楚大人的世界只有金錢利益仲有人情 生存!搵食!沒有朋友 可能我個人比較好人隨和同大方仲有好笑 大家都好鍾意同我玩 同學同事同朋友又有什麼分別呢?

事主將會有八位數字的身家分 剛剛出來社會工作月入就差不多六位數字

我是一個會報恩的人 不過我內心都不會當人朋友 教訓買得太多了 成年人的關係更複雜 沒有時間 有時間都用來賺錢 做想做的事情和陪伴家人 不過我的家人「唔使我陪」

如果我一早認清現實或者出社會 我的人生一定會更好
我亦都完全不清楚我父母生活 我想他們也不知道我是沒有常識在迪士尼的 他們對我的生活和交往的人都是一無所知 我們很少交談 否則我的人生一定更好 不會有順利天主教中學裏發生的事件

我誰都不要了 現在只要金錢 范永強老best在港大社科送上門!賣西!范永強冇錢!打倒陳PK!
出來社會工作發現搵食唔係咁易 好多人都為了金錢去做愛 即係叫賣淫

上嫁係好難的 六年後在港大社科出現了我人生第二次機會 有風駛到盡 口號只得一個 條件都只得一個 我和Kenneth有料叫得起 范永強都冇面俾

呢個位我坐硬的 港大社科Vanessa C ex bf 成日搵我打飛機 性騷擾我
去平機會投訴
冇著數 大人冇著數唔做

建議范永強和范太同事主絕交 和尋求金錢賠償

建議順利天主教中學向事主尋求幾十個或者一百個的捐款
我是衝着金錢來的 亦都因為曾經跌了很多錢 所以警察和律師從來我都不怕的
你應該感恩你有父母生你體驗呢個世界,要好好對佢地,唔好埋怨/傷害佢地

迪士尼好多細路都未去過,你好幸運 國内d細路都要儲好多年錢先來香港玩

仲有起碼生到你五官端正,起碼carry到你一件頭既泳衣 起碼唔係細細粒or 阿儀咁先
你有近10k既ig followers都已經好多幸運,算係半個kol啦

其實形象更好,可以代言下資助野,又揾下外快咁
選美個part其實中大 港大 10A
大把人都有玩 志在挑戰自己

其次,選美可能想識有錢人 上流社會既機會

近期好聲音中年3 有位鄔友正,床褥大王 ,佢大佢老婆20歲,佢好有米,老婆係香港小姐冠軍

人生很短 不過3萬幾天,人類只係宇宙既微塵
屌 事主我大學fd黎
老老實實你條臭閪自己都send埋裸照比佢怪得邊個
又係咁寄信比佢講埋想做愛又盛
瘋狂whatsapp同電話轟炸人
見人唔理你仲寄把𠝹刀比人
d濕鳩信又開口埋口講錢 寫埋d九唔搭八既內容
緊係飛起你啦
到今時今日佢都未公開d裸照都算對你條臭八仁慈啦
同埋人地個fd係同你講 娶你返去托柒咩你淨係識訓
呀你條柒頭自己中文差理解做娶你返去訓
咁樣你不如話自己係李家誠個女直接問誠哥拎你朝思暮想既一千萬仲快啦
係錢好緊要,三萬蚊真係好少

你做呢行一定知道3萬蚊唔夠買樓啦 除非首期好大份

租樓就變相每個月幫人供樓咋
其實都有人靠把口 大學畢業做保險經紀都有,eg 林作 都係個句 揾到錢就大哂

都見過有d人屋企好有錢,3大畢業打份hea工過日晨 人地係上一輩 上上一輩既努力 做好自己得啦
要改下消費觀,你咁買法10萬都唔夠
需要>想要

你中左貪嗔痴三毒 愛我執

見過有d醫生餐餐食米芝蓮 ,咁人地係消費得起
你係平凡人就唔好

人大左係不斷失去骨膠原,皺紋爬上頭,女人老得好快,特別係多愁善感睇唔開既人 老得仲快
遲下可能要打botox又係一筆錢
你算好 ,asd自閉症仲慘 直頭係無力照顧自己
咁你信有輪迴 因果業報,呢世要做好多好事,先可以投身好人家 否則投身下三道就好慘

首先唔好造口業 罵人,誹謗之類
我自理能力好差的 Y🐰姐:「你需要人照顧你」

咁好多人都好慘 好多人都唔適合生仔
1000萬的確唔多 如買九龍站個d

但1000萬樓下既樓多的是 唔一定係新樓
算數啦 買得教訓多了 不過想唔想再黎呢個世界都係睇人性格 好多人都覺得好痛苦好殘酷 我覺得返工好開心 返大專返大學做功課都係好開心
名城之前1000萬都入唔到場

不過冇人會full pay 青春和時間都係無價
uncle fred走左啦,佢賺到咁多錢 應該都好早睇透呢個社會運作
也許佢後生也是一個工作狂

你如果做佢下屬 佢可能都對你好mean成功既人係咁
s
人愈大愈少朋友 多係有自己既圈子 唔洗執着既

佢可能有家庭 ,工作繁忙 漸漸疏遠
名城都正常啦 之前陪人都睇過樓 但個景好差 又係大馬路邊 空氣差 又無海景
佢對面有起左新樓 一定跌

1000萬真係算好鬼少 ,我有d 朋友父母早年買過幾層九龍站,做生意既
又有專業人士, 供樓好輕鬆

5球幾買 ,早幾年升到近3千萬 ,買幾間 ,一間都租比人收租 財自
樓主個樣唔差,先畢咗業幾年,之後可能仲會識到啲新嘅呢,等待Mr right出現啦,唔好再執着過去啦。
full pay係唔理智 但樓係剛需

有d專業人士鍾意租樓 eg 見過有d私家醫生租6,7萬就有大單位2千幾呎
唔鍾意就搬

而家市道差 見我之前買樓既agent佢話同行都有d 2 個月幾無單開 quit左去

呢行都講口材好 如何sell人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞