懇求傳媒界的朋友幫忙:政府6/7000萬港幣遺產公帑 去錯了澳洲墨爾本

1001 回覆
10 Like 735 Dislike
🙏🏼 我諗我的語文能力、組織能力、社交能力係比較弱 因為求學階段時 因各樣原因 錯過了學習和訓練的最佳時候
我的人生被耽誤了,不完全是順利天主教中學的問題,我就是我,在我的家庭,這個現象是更加明顯的,可能我的父母都不知道我是沒有常識又停留在小六的。

我現在26歲就快27歲了,從Day 1起,我都好清楚會有什麼後果。Eric大哥:Rich guy 可以告你!

陳穎詩就是陳穎詩,陳穎詩的家人就是陳穎詩的家人。城市大學社陳是社陳,就算社陳周街同人講屋企啲野,可能佢屋企人都唔知佢個女周街蝦啲同學的。
同埋已經到了這個年紀,大家都要為自己的人生負責任。

Mr C 一開波已經聯絡過我的母親和發信件到我的家給我的父親。Mr C 講了娶我好多年了,佢和「新女朋友」行緊的時候都有講的。佢唔係一個壞人,不過是一個超級優柔寡斷有問題的人,所以才搞出此事件。

港大社科 Y🐰姐話每個人都是獨立的個體,呢句說話我覺得好啱的。係我的家庭裏,如果我聽晒我父母的話,我估我在殘酷的社會生存唔到好耐 …
唔關已逝的楊嘉驃事的,只是他也是讀港大社科和順利天主教中學。
白卡佬屌你老母
唔關佢事你又屌佢老母- -
唔怪之得1999
重好意思話自己跌咗錢
人地要俾你一早俾咗
無寫到明即係無你份
3唔識7想分人1千萬身家
傻撚咗?
多謝。🙏🏼 我分享了很多我成長的故事(as a late-diagnosed SEN),聽落可能好慘,現實是殘酷的,每個人都有自己的人生難題和挫折,只可以講更加多人更慘。

我亦都唔係係到「鬥慘大會」,整個事件,我亦都是想證明自己的實力。雖然好荒謬,未出來現實的社會工作,我不了解「面子」和「俾面」這些詞語。我不是一個愛面子的人,亦都好似最勁又冇蝦我和冇搵我笨壞人鍾智浩所言,去開迪士尼世界粉紅色。不過出來社會工作後,我發現我過去27年人生是錯晒!所以我現在在挽回我的面子!同埋我亦都真係為左錢 = 生存能力,我唔想死住呀。
從來都沒有遺囑

Uncle Fred在娥姐死後是一位獨居老人 只有二字頭的家居電話
你當我學兩位仆街的陳同學為了8位數字身家、地位不擇手段 食死人饅頭 這個亦都是我人生最後生存的機會

就算這個事件永遠刻在我人生「記錄」上 我都不會否認
何必呢 你本質唔壞 唔需要黑化自己 出嚟社會係會現實咗 但都可以保留本身嘅一部分善良

開個分身自問自答
應該只係我的問題 我諗讀書到而家出黎工作 double check的次數很少 除了現在的工作需要處理重要文件
從來都沒有遺囑

Uncle Fred在娥姐死後已經是獨居老人 家中只有二字頭的家居電話
我在順利天主教中學高中時 簡直過得像一篤屎 好似阿伯咁衰 亦都是街知巷聞 十幾歲就咁 今天我不稱霸 真係呢世都冇面了

現在成為一個社會人 我亦都明白Uncle Fred的無助和缺乏價值的感受

都唔係今天才聽到我唔值1000萬這句說話 我都想在這裡再次公開多謝兩位朋友/同學 馮泳思小姐和林愷潼小姐 只可以講雪中送炭的人是好少的

上年的這個時間潼姐已收到我的瘋狂訊息 Uncle Fred的事件在我未出身時已發生了 雖然講乜都係假 但如果我有這筆錢 我會分一部分俾潼姐 我的訊息亦有提及到 我都冇唔想同佢玩 其他CCCU的同學都是珍貴的

我唔知大家人生有冇衰過 可能呢個都係Uncle Fred的感受
我在順利天主教中學高中時 簡直過得像一篤屎 好似阿伯咁衰 亦都是街知巷聞 十幾歲就咁 今天我不稱霸 真係呢世都冇面了

現在成為一個社會人 我亦都明白Uncle Fred的無助和缺乏價值的感受

都唔係今天才聽到我唔值1000萬這句說話 我都想在這裡再次公開多謝兩位朋友/同學 馮泳思小姐和林愷潼小姐 只可以講雪中送炭的人是好少的

上年的這個時間潼姐已收到我的瘋狂訊息 Uncle Fred的事件在我未出身時已發生了 雖然講乜都係假 但如果我有這筆錢 我會分一部分俾潼姐 我的訊息亦有提及到 *更正:好感激佢對我的幫忙

其他CCCU的同學都是珍貴的

我唔知大家人生有冇衰過 可能呢個都係Uncle Fred的感受
+ 1
咁你有冇同佢做愛?
Vanessa C 走後有 所以佢唔可以就咁走左去!這就是「社科俾面事件」。
有關於為何這麼多話我是白卡的留言。

我知道我是不擇手段,亦都影響了很多人。我的目標就是我的「社科俾面事件」的唯一條件。

我都唔係玩,大家都是成年人,已經出來社會工作。因為冇錢的關係,我都真係冇搵律師好耐了。

不過都好希望大家可以幫我解開我人生最大的遺憾,Uncle Fred 劉文光先生的遺願。🙏🏼

認真搵條仔, 同埋睇下精神科醫生啦屌
講緊啲咩啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞