懇求傳媒界的朋友幫忙:政府6/7000萬港幣遺產公帑 去錯了澳洲墨爾本

1001 回覆
10 Like 735 Dislike
就係未出來社會工作 唔知道社會係咁現實 啲人冇着數唔做 同埋阿伯冇人理

依家我唔會否認我強烈嘅情緒係因失去好大筆遺產事 不過都真係太細個唔識嘢 冇辦法處理好無助的Uncle Fred 呢件事呢幾年對我嚟講都係好Emotional

多謝回覆。🙏🏼
成件事要係2019/2020年我還在讀中文大學時講起 係有人自己在港大社科闖出笑話啫

我好人 冇趁火打劫又唔係靚女又冇身材的Vanessa C 我都冇做人第三者 咁正 事主又大J又靚仔又超高月入又有家底又好人

你地話我係順利天主教中學出黎既白卡又好 我係港大社科Kenneth C lover吹嗎?都係想係社科討返個公道啫

事主正一縮頭烏龜 又無啦啦搞到范永強同佢愛人 阿嫂真心好俾面 人地好嬲的
Mr.C 同Kenneth C係唔係同一個人?
有關於報警部份:

事主日日都唔同

今日隔住范永強和我WhatsApp話娶我 轉頭寄信俾佢佢就走去報警 不如你地問返事主呢幾年和呢一年佢想點啦?
我係一個不顧面子和儀容 成日返學同返屋企訓教的有問題SEN學生 我亦都係被老師和家長忽略的 有ADHD但很遲才確診的人

我冇成日追擊果個女仔 我依家個個都追擊 都係想大家搵事主俾返個公道我和Kenneth姐

不過果個女仔有追擊我就真 呢個係另一個故事 我對范永強亦真心冇興趣 依家只對銀紙有興趣 亦都只可以講范永強都係無辜無啦啦俾人拉落水 唔知佢同事主反面未
多謝回覆🙏🏼

唔係啊 Mr C是事主 即范永強的老best

Kenneth C 係俾 Mr C 踐踏的港大社科之草
出黎社會工作我都唔否認社會真係好現實 外表同儀容係好重要

陳穎詩夠品學兼優咁款啦 咪又係仆街一個 不過呢啲性格真係天生係社會 外表同儀容係好重要 外表同儀容係好重要 外表同儀容係好重要
只想早日回復正常生活🙏🏼

到底事主係想點呢?
Mr.C 係害過樓主嘅ex,樓主想攞返公道,但唔開得佢名因為佢玩報警,唯有擺Mr.C 身邊人上檯,希望輿論壓力可以公審Mr.C 令佢面對返自己做過嘅事
樓主主要想公審Mr.C,又想踢Mr.C 女朋友去澳洲做護士,同埋要Mr.C 有錢老母為個仔做嘅醜事賠錢。其餘壞人包括城大社科陳同學(女仔)同陳穎詩,呢兩個都係壞人不過唔係重點。樓主對其餘人冇乜恨意,例如佢屌楊嘉驃老母只係為咗令件事juicy d 多d人注意,同埋因為覺得自己黑化咗所以特登做衰野去realize「自己黑化」呢件事
認真建議:搵法律諮詢
連登呢度甚至傳媒讀者只係一班花生友

不過出黎做野咩人都有
仲未食藥?
可唔可以解釋下「社科俾面事件」成句野
樓主呢 d 遲下就會斬人見報
多謝你嘅回覆
我覺得你想法好有趣希望你可以繼續同我傾
大家都睇出你情緒好強烈
你覺得失去首先要擁有
咁點解你覺得你值得擁有一千萬呢?
Uncle Fred同你有無血緣關係?
如果你同人非親非故就想拎人一千萬,會唔會你先係現實嗰個?
不會 但我會拉哂所有人落水的

到底范永強同事主反面未呢
多謝你花時間閱讀這個事件和關心我
有事就搵律師
其實關中大咩事 一年咁多人畢業,你d中文水平1999

仲有做人唔好理人家事 人地既因果唔好理
你2020年畢業但仲未做野 去左外國讀master /phd

社科出路去揾份教職 有錢就唔會咁多胡思亂想
條友想R錢就真
出來社會工作三年多 開始覺得人與人的關係 或者人既一生好大部份都係有關於金錢和利益 亦都係接受現實

唔係我覺得我值1000萬 而係回想Uncle Fred覺得我值1000萬 只係細個too young too naive聽唔明

都唔好講啲冇兒女中年人老年人 啲人就算有財產留返俾子女 都係有毛有翼識飛就走 … 現實

不過呢件事真係對我傷害好大
Yes Mr C ‘s money
adhd唔係個個都有問題,識人adhd都做到醫生 人地起碼努力賺錢 自食其力

1000萬比你 ?
佢在世個陣都轉比你啦
你3年來仲掛住佢d錢?

你諗下每次買六合彩中唔到算啦

人地都捐比政府啦 唔會理咁多

不如努力賺錢好過

至於mr c同 uncle 事主個part 你小心犯起底加遊蕩罪
香港係唔可以公開起底人地地址,樣貌之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞