懇求傳媒界的朋友幫忙:政府6/7000萬港幣遺產公帑 去錯了澳洲墨爾本

1001 回覆
10 Like 735 Dislike
我不是在這裡爭產。

我和我的家人都是沒有常識的火星人。
既然無常識
你憑咩覺得你做得啱 / 你講的野係啱
你話佢打算送1000萬俾你, 無常識的人又知真定假? 可能佢撚化你呢
屌你癲夠未
范永強都確實是一個好人,低調又謙虛。雖然社會真係講呢啲,但我不認同他是一個死垃圾。

讀副學士和中文大學其實好多同學都係麻麻地。例如城市大學社陳,我好少見到人生得真係蠢。范永強都係一個正常人,雖然我唔清楚他的學術能力和工作能力,我亦都沒有留意他升學等的過程。

我亦都從來真心不想搞Mrs F。

我高中時沒有看心理醫生,在貢院上Psychology課程時,我猜我高中時應該是有抑鬱症,亦是ADHD的共病。我只是順利天主教中學很小的部份,我認為我的父母耽誤了我的人生,都沒有辦法,現實就是殘酷的,就好像鍾智浩Carter C,他是我見過最聰明最勤力最樂觀的人,但我不明白為何上天總是派差的牌給他。

我不是特別聰明特別勤力,但是完全不現實,出來社會工作,發現自己「錯晒!」。Eric亂點我讀社會科學,是點岩了。我沒有發揮得最好,只能怨自己沒有鍾智浩硬淨和認清現實。
口號只得一個,條件都只得一個!請你找返事主啦。范永強和他的愛人在順利這麼有地位都俾緊面。
未講完:
不過我一招打爆機,我一定會送鍾智浩Carter C去香港大學讀法律碩士!

我亦都建議你們問Mr C和他有錢老母尋求捐款。
睇過幾次之後就一眼睇得出精神分裂症病人寫嘅嘢
點解個個精神分裂啲文路都係咁上下
佢哋私底下會交流幻想?
廢老最鍾意打書面語mix口語
同埋通常都詞不達意
我的語文能力、表達能力、社交能力,還有常識,認識我的同學應該都同意我是比較弱的。

上大專和大學,其實都幾膚淺,這些能力較強的同學,都好似勁啲,例如城市大學社陳,我地玩完Ocamp仲叫佢學霸添,又話佢英文好。
還有組織能力,我唔係話有病大晒,事實就是事實,我都是在分享真實的故事。
這個現實,我都在出來社會工作認清了。

我亦提到我沒有合法的身份,沒有合法的繼承文件。遺產沒有了,我是非常清楚的,相信Jason楊國樑先生都是非常清楚的。如果這個世界有時光機,我應該2018年叫Uncle Fred開張支票俾我。

我的遺憾是我還未出來社會工作,唔識嘢,沒有能力處理好無助又年老的Uncle Fred,和執行到他的遺願。

我知道成件事好荒謬和搞笑,我出來社會工作之後都係咁樣覺得,和經常好生氣半夜發訊息講粗口鬧 Uncle Jason and Auntie Gladys,因為他們都是在社會工作了數十年的成年人。
對於孤苦伶仃的獨居老人,可能對他而言只有香港政府「關心」過他。

我不想評論這個部份。
我沒有精神問題。雖然我有嚴重ADHD,我有正常的社會生存能力,穩定的工作和正常社交。

我都知道事件很荒謬。多謝這位巴打的留言和關心。
有關於法律部份:

一開波事主已經找警察和律師,我亦都有向柯玉華律師事務所和其他律師朋友諮詢過法律意見。我知道我再找他,他就可以向法庭申請禁制令。我先冇咁蠢。

現在的情況已僵持了一段很長的時間,一年至大半年,我唔清楚現在事主Mr C 和 CUHK C K的關係。我這樣做是為了我和Kenneth C的面子。我都很想事情盡快有個了結,回復正常的生活。

我亦都感到很無助,我的父母生我出來,又沒有告訴我常識,又不知道我有問題。可能他們在現實的社會生存了幾十年,都不清楚自己活在現實當中。上年我想報選地球小姐又沒有支持我,今天又沒有支持我繼續生活。我不是在怨父母,只是有些觀眾提到這個部份,我都表達我真實的感受。
只是想幫 Uncle Fred 劉文光先生公開真實的遺願,還有挽回他的面子。

香港政府的部份,這麼大銀碼的金錢,又沒有合法的繼承文件。官恩娜的家族都嘈到咁,金錢亦從來都不是我的,Uncle Fred 劉文光先生面子是我唯一想做到亦可能有能力做到的部份,其餘的是無能為力。
只可以講我有這個問題,又遲遲才發現到和確診,對我的人生非常影響。

我無怨,只是感到遺憾。我的父母更慘,成世都在迪士尼。

我所講的一切都是事實。我的社交媒體所刊登的學歷、GPA、工作經歷和收入都是真實的,稅單都是真實的。
因為我有嚴重的ADHD,我唔係話有病大晒,只係覺得好遺憾,如果一早被發現了,就可以早啲開始訓練。

認識我既同學,如果得閒上網Google咩係ADHD,應該都知我生活係好受呢個問題影響,不論是生活習慣定係社交能力、組織能力、語文能力等。我剛剛出來社會工作,我有位同事大我少少,都係20幾歲的年輕人,佢都係普通副學士學歷,靠屋企買左架新車,佢用好慘既眼神望住我。
復康者聯盟
我亦都建議踴躍到這個帖文留言的順利天主教中學畢業生搵返事主Mr C算帳,我從來沒有理虧。我屌得無辜的楊嘉驃老母,我呢世都認得出。我唔介意你們鬧我是白卡和屌我的老母,又不是我在港大社科闖出笑話。
睇醫生啦屌你老母
AI真係人類未來 加碼NVDA
真係SEN
咁大段都唔知講乜
係,雖然我唔理人地點睇,這個社交智慧能力亦都係比較缺乏的。我仲出名比最靚仔的順利校草范永強搞癲左添。

所以,為了我的面子,我今天就在全港觀眾面前表演稱霸!呢啲說話未係連登出現過,我都打一次出黎。住康城又是靚女中產白手興家的陳穎詩同學名譽沒有了,城市大學社科陳同學屋企出名都是白手興家的中產又周街比人笑,這兩位陳同學都是最愛面子又仆街的ESFJ人格。

我相信所有港大社科的同學都知道係邊位Vanessa C。我終點就是由大圍送CUHK K到澳洲做護士。

就算順利天主教中學的面子和名譽沒有了。關我X事咩?你叫Mr C和佢的有錢母親賠錢啦。
你咪累啲醫生
唔係人人有得救
睇醫生啦

搞下搞下會唔會自拍裸照Po出黎之後話我比人搞左
係夫妻,所以要分錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞